Richtlijnen Foto Expo

De beste en mooiste foto's in de categorie 'Mensen'

Moderators: Expositie Commissie, Global Moderators, Invited users

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels over het plaatsen en bespreken van foto's.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 129
Lid geworden op: 24 okt 2004 11:33

De Foto Expo is bedoeld voor de foto’s waar je echt trots op bent en waarvan jij vindt dat ze "af" zijn. Dit deel is het visitekaartje van EOSdigitaal en zal bestaan uit de beste foto’s.

Je kunt deze foto’s insturen en het EOS Expo Team (een commissie van 7 mensen), zal de foto’s beoordelen op inhoud, technische uitvoering, kwaliteit, nabewerking en originaliteit. De commissie maakt geen selectie, een serie wordt in zijn geheel goed- of afgekeurd. Wanneer de foto’s worden goedgekeurd door minimaal 4 van de 7 leden zal het topic worden geplaatst en voor iedereen zichtbaar zijn. Worden de foto’s afgekeurd dan volgt een begeleidend schrijven met de redenen en overwegingen. Je kunt dan zelf bepalen of je de foto’s, bijvoorbeeld na opnieuw bewerken of een nieuwe selectie, opnieuw wilt insturen, of dat je ze plaatst in Showcase/Testcase.

Hoe krijg je foto’s in de Expositieruimte?

Ten eerste moeten je foto’s op een plekje op het internet staan. Dat kan op twee manieren:
 • Je hebt een eigen webruimte waar je ze geplaatst hebt of je gebruikt een publieke hosting zoals ImageShack
 • Je plaatst je foto’s in het album van EOSDigitaal. Dit geniet de voorkeur.
In een PB gericht aan de Expositieruimte-account stel je je hele topic op, zoals jij dat in de Foto Expo wilt hebben. Dus inclusief tekst en foto’s. De mogelijkheden in een PB zijn precies zoals in een topic op het forum zelf. Foto’s in een PB kun je plaatsen met de [IMG][img]-tags voor foto’s in het album van EOSDigitaal. Zie voor het plaatsen van foto's verder de FAQ.

Dit PB wordt door de voorzitter van de jury in een niet openbaar topic geplaatst ter beoordeling door de jury. De jury bekijkt je foto’s dus zonder te weten wie de foto’s heeft ingezonden. Dit is alleen aan de voorzitter bekend. De jury zal een stemming houden en daarna krijg je een bericht terug waarin je een plaatsingsadvies krijgt. Bij een positief plaatsingsadvies kun je zelf een nieuw topic openen in de Expositieruimte. Het makkelijkst is het kopiëren van je oorspronkelijke PB in je box Verzonden Berichten.

De jury controleert daarna nog wel of jouw topic conform je voorstel is. Wijkt het topic af van het voorstel, dan zal het topic uiteraard uit de Expositieruimte verwijderd worden.

Denk bij het insturen aan:
 • De lat van Foto Expo ligt duidelijk veel hoger dan bij Showcase/Testcase. Kijk goed om je heen naar het niveau van andere mensen die hier wat plaatsen en probeer kritisch naar jezelf te zijn.
 • Je mag in 1 tot maximaal 15 foto’s insturen, de foto’s moeten genummerd worden en het moet voorzien zijn van een duidelijke titel en een kleine begeleidende tekst (bijv. over de inhoud, gebruikte techniek, idee, etc.).
 • Je mag geen updates plaatsen. De serie die je plaatst is af zoals hij is, wees dus kritisch welke foto’s je instuurt.
 • Het is niet toegestaan foto’s die je eenmaal in Showcase hebt geplaatst in te sturen naar Foto Expo.
 • Schokkende of beledigende afbeeldingen net als afbeeldingen/reacties van pornografische, racistische of beledigende aard zijn niet toegestaan.
 • Erotisch getinte afbeeldingen daarentegen mogen wel. Afbeeldingen waarin (delen van) geslachtsdelen en/of (delen van) ontblote borsten te zien zijn dienen te allen tijde de titel toevoeging [NAAKT] te hebben.
 • Verzameltopics zijn in Foto Expo niet toegestaan.
Denk bij het becommentariëren aan:
 • Het is niet toegestaan foto’s te plaatsen in topics van anderen.
 • Wees eerlijk maar vriendelijk.
 • Probeer uitgebreider te zijn dan "ik vind #1 en #5 het mooist", geef duidelijk aan waarom je dat vindt en vooral, waarom je de andere foto’s dan minder vindt.
 • Laat je niet afschrikken door het misschien hoge niveau van de topic starter. Ook meningen van beginners kunnen heel waardevol zijn en worden minstens zo gewaardeerd als van gevorderden. Door zelf actief te reageren op andermans foto’s leer je zelf heel goed te kijken naar de foto’s.
Plaats reactie

Terug naar “Mensen”