Dit wat voor et forum??

ModeratorCOLON Global Moderators

drikj
Canon shooter+
Canon shooter+
BerichtenCOLON 963
GeregistreerdCOLON 11 Dec 2006 10:29
WoonplaatsCOLON Zwolle

musicjohn schreefCOLONKeppe zegt: "Gewoon laten staan, het eet geen brood".

Dat doet het dus wel. Het rooft het brood van de beroepsfotograaf. Denk daar nog maar eens goed over na.
Hmmm, dus ik zou als hobbyfotograaf nooit een betaalde opdracht/fotoshoot mogen doen, omdat ik dan het brood roof van een beroeps? Wanneer mag ik dan wel betaald worden voor fotografische diensten, als ik een opleiding ervoor heb gevolgd / een fotozaak heb / of part- of fulltime fotografie beoefen?
(Niet dat ik al betaalde opdrachten heb, maar ik zou wel een paar specifieke foto's willen verkopen aan een bedrijf, maar die heb ik nog niet aangeschreven)

In principe is het vrije marktwerking, waar je eerder ook iets over had geplaatst m.b.t. Crown. Zij hebben het recht om de goedkoopste fotograaf op te zoeken en een hobbyfotograaf (die niet extreem zeker van zichzelf is) biedt zijn diensten waarschijnlijk wat goedkoper aan.
Als er echter hobbyfotograven opduiken die kwaliteit leveren voor een prikkie, omdat ze niet op de hoogte zijn van de prijzen die er eigenlijk voor zouden moeten worden gevraagd, dan is er een probleem! Want dan devalueert het werk van een fotograaf... Maar er is ergens een richtlijn te vinden voor de te vragen prijzen voor fotografie werk, ik kan de hyperlink zo niet direct vinden.

Ik vind deze post bijna hetzelfde als een post "Trouwfotograaf gezocht" die ook meermaals voorbij komt. Dus ik heb er niet zo'n bezwaar tegen, mits dat soort gezocht-advertenties binnen de perken blijft.

Groeten,
Hendrik
Canon 1D III, wat backup camera's, lensjes, een studiootje en en nog wat mikmak.
Iedereen kan fotograferen, maar niet iedereen ziet een 'plaatje', heeft zijn camera bij zich & heeft het geduld
Gebruikers-avatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
BerichtenCOLON 22137
GeregistreerdCOLON 13 Jan 2005 11:57
WoonplaatsCOLON Wolluk

drikj schreefCOLONHmmm, dus ik zou als hobbyfotograaf nooit een betaalde opdracht/fotoshoot mogen doen, omdat ik dan het brood roof van een beroeps?
Tuurlijk mag dat wel. Maar bepaal je prijzen een beetje op de kwaliteit die je aflevert. Ben je een "absolute beginner" vraag dan niet de hoofdprijs. Maar bezit je al wel enige kwaliteit, dan moet je dat ook door laten schemeren in je prijs. Hoef je nog steeds niet de hoofdprijs te vragen omdat het gros van je boterham uit andere werkzaamheden komt.
Wees echter wel netjes. Met andere woorden geef de inkomsten op als bijverdienste. Doe het dus niet zwart. Als particulier mag je ook factureren. Je kunt gewoon in Word type wat je gedaan hebt en de prijs erbij vermelden. Praat echter nooit over BTW (Dus niet Inclusief en ook niet exclusief BTW) tenzij je van de belastingdienst een BTW-nummer hebt.
Dit is dan volkomen wit en legaal, en dan zal er niemand moeilijk over doen.
Besef dat voor inkomsten die je opgeeft ook uitgave kan aftrekken (aanschaf van camera/lenzen/maar ook benzinekosten e.d.)
Voor degene die af en toe bijverdienen (zoals ik) blijven de kosten toch hoger dan de opbrengsten zodat ik geen belasting over die bijverdienste hoef te betalen.
Houd echter wel een administratie bij!
Dit verhaal kan nog veel uitgebreider, maar daar is dit het topic niet voor en daar is al vaker over geschreven.
drikj schreefCOLON Als er echter hobbyfotograven opduiken die kwaliteit leveren voor een prikkie, omdat ze niet op de hoogte zijn van de prijzen die er eigenlijk voor zouden moeten worden gevraagd, dan is er een probleem! Want dan devalueert het werk van een fotograaf... Maar er is ergens een richtlijn te vinden voor de te vragen prijzen voor fotografie werk, ik kan de hyperlink zo niet direct vinden.
Beter zoeken; www.richtprijzen.org Maar deze prijzen zijn echter wel zwaar overtrokken, deze prijzen kun je vragen als je bij de top behoord, maar dan word je ook wel rechtstreeks voor iets benaderd en ga je op een gegeven moment over richtprijzen heen. Maar dan praten we ook niet zozeer over Vakfotografie als reportages en journalistiek, maar meer over kunstzinnige dingen.

-
off topic
wat is er met de topictitel gebeurd (er staat nu zelfs een grote schrijffout in)
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikers-avatar
jvanarkel
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
BerichtenCOLON 6618
GeregistreerdCOLON 23 Jun 2006 15:27
CONTACTCOLON

leuk die richtprijzen, ik heb of beter gezegd had geen idee wat je zou kunnen vragen. Echter ik zal wel een brood rover zijn maar ik heb foto's van een bandje gemaakt omdat ik het leuk vond, niks voor gevraagd en de RAW geconverteerde TIFFs op cd gegeven. Mijn vermelding vond ik al een leuke eer.
Jeroen.
|5D|7D|EF17-40L|EF24-70L|EF70-200L|EF200LII|Ʃ 150-500|EF 2.0xII|EF 1.4xII|430EX|430EXII|580EXII|ST-E2|
Het EOSDigitaal Extender Sticky
Gebruikers-avatar
Rijk
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
BerichtenCOLON 3205
GeregistreerdCOLON 22 Jul 2007 22:10
WoonplaatsCOLON Vleuten
CONTACTCOLON

Leuke richtprijzen maar wel voor een prof. Volgens mij is het zo bij fotografie dat je werk zichzelf verkoopt. Als jij een mooie portofolio kan tonen zal je makkelijker de genoemde bedragen kunnen vragen. (ik zag trouwens dat onze "vakfotograaf" Joop van Tellingen zich aardig aan deze richtprijzen heeft gehouden :) )

Als je zulke bedragen gaat vragen zal men ook wat van je verwachten. Lijkt mij erg lastig om als amateur of semi-prof uit te zoeken hoeveel je kan vragen.
één plaatje zegt meer dan duizend woorden
kijk ook eens op flickr
Gebruikers-avatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
BerichtenCOLON 22137
GeregistreerdCOLON 13 Jan 2005 11:57
WoonplaatsCOLON Wolluk

Zoals ik al eerder zei, een vakman met naam als Joop van Tellingen kan zich het veroorloven om deze prijzen te vragen.
De gemiddelde vakman krijgt dit simpelweg niet, daar zijn de prijzen te hoog voor. Deel de prijzen voor gepubliceerde foto's in kranten e.d. om te beginnen maar eens door de helft. Om te beginnen, waarschijnlijk kun je als gemiddelde beroeps nog verder zakken.
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
anthony
Canon shooter+
Canon shooter+
BerichtenCOLON 315
GeregistreerdCOLON 24 Mrt 2006 18:30
WoonplaatsCOLON regio rijnmond
CONTACTCOLON

Met alle respect voor john (geen persoonlijke aanval)

Met het zijn toch vaak de "beroeps"fotografen" die zich in de zak gescheten voelen als mensen uitwijken naar amateur die veelal goedkoop en/of gratis werken.

Uiteindelijk krijgt men waarvoor men betaald.
een PRO weet wat hij aanbied en wat hij in huis heeft...... daar betaal je voor.
Een amateur zal wellicht op een iets minder niveau zijn of haar product aanbieden, want als zij vakwerk leveren wordt er ook meer voor gevraagd.

Ik vind het soms zo jammer dat de VAKmensen zo reageren...
Vorig jaar las ik een brief in een tijdschrift van een gepiekeerde persfotograaf die ons amateurs vervloekte omdat kranten foto's gebruikten van prosumers ipv vakmensen.
Ook vond hij het niet normaal dat hij vaak NAAST de amateurs moest staan die soms beter uitgerust waren dan hijzelf....

hij kon sinterklaas niet leuk fotograferen omdat er meer mensen met kamera's stonden.

Zoals hij zijn brief formuleerde moet hij haast wel stampvoetend huilend achter zijn TYPMACHIENE hebben gezeten.....

Ongelovelijk gefrusteerd door de digitale tijd waarin veel meer talent naar voren komt dan de beste man lief was...
www.hamond.nl
Musicjohn
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
BerichtenCOLON 5315
GeregistreerdCOLON 11 Aug 2005 14:57
WoonplaatsCOLON Gouda
CONTACTCOLON

anthony schreefCOLONMet alle respect voor john (geen persoonlijke aanval)

Met het zijn toch vaak de "beroeps"fotografen" die zich in de zak gescheten voelen als mensen uitwijken naar amateur die veelal goedkoop en/of gratis werken.
Anthony,

Ik zie het ook niet als een persoonlijke aanval hoor. :)

En het "in de zak gescheten voelen" is ook niet precies de emotie die ik hier bij voel. Wat ik wel voel is toch een vorm van misbruik aan de kant van de persoon die deze band-shoot wil organiseren.

Uiteraard wil je als Nederlander het liefst zo veel mogelijk kwaliteit voor zo min mogelijk kosten. Als ik gebruik wens te maken van professionele diensten dan ga ik ook rond-shoppen voor de beste prijs.

Echter, ik denk zeker te weten dat de emotie van betreffende persoon in het andere topic beslist gebaseerd is op de wetenschap dat er forumleden zijn die "maar wat graag" de kans aan zullen grijpen om een dergelijke shoot te "mogen doen". Als was het maar voor de oefening, als was het maar omdat hun naam dan misschien op de website van de band komt te staan, als was het maar voor... etc.

En dan natuurlijk ook nog eens helemaal gratis he.

Eigenlijk best wel heel erg slim van die man, en eigenlijk helemaal dom en fout van ons dat we hier ook gehoor aan geven. Vooralsnog ga ik er vanuit dat het niks mag kosten. Het had (voor mij) een ander verhaal geweest als in het betreffende topic te lezen zou zijn: "Kunnen jullie een richtprijs geven wat een dergelijke shoot zou moeten kosten, en is er eventueel iemand bereid om deze shoot voor ons te doen?"

Het gaat mij er dus niet om dat ik onze leden geen snabbel gun, of de ervaring, maar het gaat mij om de manier waarop de vraagsteller met ons vak omgaat.

Ik hoop dat je nu begrijpt waar de schoen voor mij wringt. :wink:
DISCLAIMER: alles wat ik schrijf is mijn mening en beslist geen voldongen feit
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Everyone can take a picture, but only few can make a photograph
anthony
Canon shooter+
Canon shooter+
BerichtenCOLON 315
GeregistreerdCOLON 24 Mrt 2006 18:30
WoonplaatsCOLON regio rijnmond
CONTACTCOLON

musicjohn schreefCOLON
anthony schreefCOLONMet alle respect voor john (geen persoonlijke aanval)

Met het zijn toch vaak de "beroeps"fotografen" die zich in de zak gescheten voelen als mensen uitwijken naar amateur die veelal goedkoop en/of gratis werken.
Anthony,

Ik zie het ook niet als een persoonlijke aanval hoor. :)

En het "in de zak gescheten voelen" is ook niet precies de emotie die ik hier bij voel. Wat ik wel voel is toch een vorm van misbruik aan de kant van de persoon die deze band-shoot wil organiseren.

Uiteraard wil je als Nederlander het liefst zo veel mogelijk kwaliteit voor zo min mogelijk kosten. Als ik gebruik wens te maken van professionele diensten dan ga ik ook rond-shoppen voor de beste prijs.

Echter, ik denk zeker te weten dat de emotie van betreffende persoon in het andere topic beslist gebaseerd is op de wetenschap dat er forumleden zijn die "maar wat graag" de kans aan zullen grijpen om een dergelijke shoot te "mogen doen". Als was het maar voor de oefening, als was het maar omdat hun naam dan misschien op de website van de band komt te staan, als was het maar voor... etc.

En dan natuurlijk ook nog eens helemaal gratis he.

Eigenlijk best wel heel erg slim van die man, en eigenlijk helemaal dom en fout van ons dat we hier ook gehoor aan geven. Vooralsnog ga ik er vanuit dat het niks mag kosten. Het had (voor mij) een ander verhaal geweest als in het betreffende topic te lezen zou zijn: "Kunnen jullie een richtprijs geven wat een dergelijke shoot zou moeten kosten, en is er eventueel iemand bereid om deze shoot voor ons te doen?"

Het gaat mij er dus niet om dat ik onze leden geen snabbel gun, of de ervaring, maar het gaat mij om de manier waarop de vraagsteller met ons vak omgaat.

Ik hoop dat je nu begrijpt waar de schoen voor mij wringt. :wink:
Ik snap je wel john.... Aleen vind ik het ietswat overtrokken, maar dat zou kunnen komen omdat het allemaal nog hobby is voor mij.

Maar waarom stuur je ze niet een bericht met daarin jouw richtprijs en voorstel.
Misschien zijn ze wel helemaal niet te beroerd? PROEST.. :D
www.hamond.nl
Gebruikers-avatar
MarcoZ
Canon shooter+
Canon shooter+
BerichtenCOLON 283
GeregistreerdCOLON 14 Jun 2006 18:46
WoonplaatsCOLON Rijssen
CONTACTCOLON

musicjohn schreefCOLON ons vak
99% hier fotografeert voor de hobby :lol:
Om kritiek te vermijden: zeg niets, doe niets en post niets.

Wie geen fouten maakt maakt meestal niks.
Musicjohn
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
BerichtenCOLON 5315
GeregistreerdCOLON 11 Aug 2005 14:57
WoonplaatsCOLON Gouda
CONTACTCOLON

MarcoZ schreefCOLON
musicjohn schreefCOLON ons vak
99% hier fotografeert voor de hobby :lol:
Tsja.... Afbeelding

:mrgreen:
DISCLAIMER: alles wat ik schrijf is mijn mening en beslist geen voldongen feit
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Everyone can take a picture, but only few can make a photograph
Gebruikers-avatar
MarcoZ
Canon shooter+
Canon shooter+
BerichtenCOLON 283
GeregistreerdCOLON 14 Jun 2006 18:46
WoonplaatsCOLON Rijssen
CONTACTCOLON

:mrgreen:
Om kritiek te vermijden: zeg niets, doe niets en post niets.

Wie geen fouten maakt maakt meestal niks.
Mike Philippens
Canon shooter pro
Canon shooter pro
BerichtenCOLON 1137
GeregistreerdCOLON 04 Jan 2006 21:04
WoonplaatsCOLON YGT360
CONTACTCOLON

musicjohn schreefCOLONDat doet het dus wel. Het rooft het brood van de beroepsfotograaf. Denk daar nog maar eens goed over na.
Onzin. Beginnende bandjes kunnen geen beroepsfotograaf betalen. Ik probeer ze ook al lang geld uit de zak te kloppen, maar zolang ze er gewoon zelf geen ros mee verdienen zal je niet ver komen.

Verder vind ik het allemaal - zonder rot te willen doen - een beetje forum-politie-achtig overkomen. Er zijn regels, maar die leest geen hond (ik in ieder geval niet). Iemand doet wat ie (denkt dat ie) moet doen. Niets mis mee. Als dat niet volgens de regels is, moet de crew dat maar lekker zelf oplossen. En als die dat wil voorkomen, moet er maar een regel komen dat je pas wat kan posten als je 6 jaar lid bent ofzo... ;)

Ga dan ageren tegen al die mensen die hier naar de bekende weg komen vragen, dat komt 1000x vaker voor dan mensen die een El Cheapo fotograaf zoeken.
[size=75]A fool with a tool is still a fool, it just makes disaster faster[/size]
Gebruikers-avatar
dexter
Canon shooter pro
Canon shooter pro
BerichtenCOLON 1003
GeregistreerdCOLON 05 Mrt 2006 11:51

Beroepsfotograaf? Het is ook (nog) geen beroepsband :wink:

Ik vind dat een dergelijke vraag op dit moment niet in het goede topic staat en niet juist is op het forum. Echter, ik vind dat er best wel wat voor te zeggen valt om onder Gezocht een onderscheid te maken in hardware en fotografen, dus een nieuw onderdeel hiervoor te starten. Er zijn vaker van dit soort vragen, bijv. Fotograaf voor bruiloft gezocht. Wat maakt die vraag anders dan deze? Wellicht een commercieel aspect, maar dat is een uitvloeisel van de opdracht en ter beoordeling en overeenkomst van fotograaf en opdrachtgever.

Ik zie wel wat in een soort vraag en aanbod generatie via een Gezocht topic. En inderdaad, je geeft op deze wijze minder vermogende personen en groepen de mogelijkheid een goede fotograaf in te huren, danwel te krijgen. Dit geeft ook beginnende fotografen de mogelijkheid zich te ontwikkelen en opdrachten te verwerven. Waarom zou dit alleen voorbehouden moeten zijn aan beroepsfotografen? Als je nieuw fotografisch talent geen kans geeft, houdt de wereld op met bestaan.

Samengevat: het huidige forum biedt geen mogelijkheid hiervoor (maar dan moeten ook topics als 'Huwelijksfotograaf gezocht' worden verboden), maar na expliciete keuze van mods zou dit mijns inziens wel mogelijk moeten zijn en een nieuw topic hiervoor worden ingericht.
[size=75]Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO / Canon EF 70-200mm F4L USM / Canon EF 50mm F1.8 II / Canon EF 1.4x Extender II / Canon 430EX / veel kaartjes / tasjes [/size]
eric_nl
Veteraan
Veteraan
BerichtenCOLON 3773
GeregistreerdCOLON 19 Okt 2004 10:52
WoonplaatsCOLON NL
CONTACTCOLON

Regels die we hebben ingesteld in het gedeelte van 'vraag en aanbod' gelden in principe voor dingen die te koop aangeboden worden. 'Vroeger' waren de regels wat strenger dan tegewoordig, we stellen nu alleen nog een voorwaarde aan de tijd dat iemand lid is.

Voor de categorie gevraagd stellen we geen eisen en we zijn dat eigenlijk ook niet van plan te gaan doen. Dat die categorie in eerste instantie bedoeld was voor het zoeken naar apparatuur en niet naar een fotograaf voor een opdracht doet daar niets aan af. Natuurlijk proberen we wel te voorkomen dat men ons forum alleen gebruikt voor het zoeken naar een fotograaf en verder niets. Maar zodra een dergelijke user nog geen eerdere posts heeft gedaan, maar al wel een tijdje lid is is die scheidslijn al heel moeilijk te trekken.

De discussie die hier verder gevoerd wordt over 'broodroof' e.d. is een discussie op zich en gaat verder dan ons forum alleen. Ik vind het op dit moment ook niet van toepassing op het betreffende geval omdat we nog helemaal niet weten op wat voor basis men de shoot vorm wil geven. Daarom vinden we ook niet dat dit een reden zou mogen zijn om tegen plaatsing van zo'n oproep te zijn.
Mike Philippens
Canon shooter pro
Canon shooter pro
BerichtenCOLON 1137
GeregistreerdCOLON 04 Jan 2006 21:04
WoonplaatsCOLON YGT360
CONTACTCOLON

eric_nl schreefCOLONDe discussie die hier verder gevoerd wordt over 'broodroof' e.d. is een discussie op zich en gaat verder dan ons forum alleen.
Ach...ik vind het toch een beetje geleuter. Broodroof... Om de zoveel jaar roept een of andere beroepsgroep dat ze bedreigd worden in hun bestaan door een of andere nieuwe ontwikkeling. Net als de dinosaurussen. Moeten ze maar iets actiever in hun beroep bezig zijn, zodat je nieuwe ontwikkelingen aan ziet komen. Zo kun je erop reageren, en iets nieuws bedenken. Het is onmogelijk dat de commerciele fotografie gaat verdwijnen, maar ze gaat (is al) wel zeker veranderen. Maar zo gaat het met alles. Pak je geschiedenisboeken er maar bij. Industriele revolutie, lage lonen landen, mechanisatie, uitvinding van het wiel, de verbrandingsmotor, stoomboot, internet, computers...noem maar op. Allemaal hebben ze op enig moment een bedreiging gevormd voor de werkgelegenheid van de een of de ander. Alleen begrafenisondernemer is nog niet weggemechaniseerd of geautomatiseerd (hoewel er in Engeland al supermarkten zijn voor kisten).

Dus...wat mij betreft is het een onvermijdelijke beweging in de econoische ontwikkeling. Ga niet zielig doen en janken over broodroof, want daarmee stop je het echt niet. Specialiseer je, doe iets origineels met je vak en hou niet vast aan dingen die al 100 jaar worden gedaan en waarvan je nu ziet dat er geen droog brood meer in zit. Als ik dat had gedaan (in de ICT) had ik al 15 jaar geleden werkeloos geweest. Arme ik...

wel leuk en vooral hypocriet hoe in andere delen van dit forum erg enthousiast wordt gedaan als iemand voor een prikkie een bruiloft mag gaan schieten. Dat is toch ook broodroof?
[size=75]A fool with a tool is still a fool, it just makes disaster faster[/size]
eric_nl
Veteraan
Veteraan
BerichtenCOLON 3773
GeregistreerdCOLON 19 Okt 2004 10:52
WoonplaatsCOLON NL
CONTACTCOLON

Even voor de duidelijkheid, persoonlijk ben ik het helemaal met je eens Mike. :D
Gebruikers-avatar
Rijk
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
BerichtenCOLON 3205
GeregistreerdCOLON 22 Jul 2007 22:10
WoonplaatsCOLON Vleuten
CONTACTCOLON

@mike helemaal mee eens.

Het is vreemd dat over deze vraag een hele discusie ontstaat. Ik zie regelmatig vragen over trouwfotografie en mensen die voor hun werk de "huisfotograaf" zijn. Wat dat betreft is er denk ik heel wat "broodroof" aanwezig op dit forum.

Als de prof echt zo goed is moet hij toch niet bang zijn voor de concurentie van een paar amateurtjes. :D (en volgens mij hoeven ze dat ook niet te zijn)
één plaatje zegt meer dan duizend woorden
kijk ook eens op flickr
Mike Philippens
Canon shooter pro
Canon shooter pro
BerichtenCOLON 1137
GeregistreerdCOLON 04 Jan 2006 21:04
WoonplaatsCOLON YGT360
CONTACTCOLON

Rijk schreefCOLON@mike helemaal mee eens.

Het is vreemd dat over deze vraag een hele discusie ontstaat. Ik zie regelmatig vragen over trouwfotografie en mensen die voor hun werk de "huisfotograaf" zijn. Wat dat betreft is er denk ik heel wat "broodroof" aanwezig op dit forum.

Als de prof echt zo goed is moet hij toch niet bang zijn voor de concurentie van een paar amateurtjes. :D (en volgens mij hoeven ze dat ook niet te zijn)
IK geloof dat het ermee te maken had dat dit de eerste en enige post was van die persoon. Blijkbaar sta je dan nog niet hoog genoeg in de pikorde om dat soort dingen te vragen... :wink:
[size=75]A fool with a tool is still a fool, it just makes disaster faster[/size]
Musicjohn
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
BerichtenCOLON 5315
GeregistreerdCOLON 11 Aug 2005 14:57
WoonplaatsCOLON Gouda
CONTACTCOLON

Rijk schreefCOLON@mike helemaal mee eens.

Het is vreemd dat over deze vraag een hele discusie ontstaat. Ik zie regelmatig vragen over trouwfotografie en mensen die voor hun werk de "huisfotograaf" zijn. Wat dat betreft is er denk ik heel wat "broodroof" aanwezig op dit forum.

Als de prof echt zo goed is moet hij toch niet bang zijn voor de concurentie van een paar amateurtjes. :D (en volgens mij hoeven ze dat ook niet te zijn)
Rijk,

De nadruk moet ook niet liggen op broodroof, maar voor mij ligt de nadruk op de manier waarop er met dit onderwerp omgegaan word.

Wat mij nog het meest stoorde is het feit dat betreffende lid slechts 1 post heeft, en wel deze oproep voor een fotograaf voor een bandshoot.

Dan riekt naar uitbuiterij.

Je zal mij niet horen als een lid van dit forum met 40 of 50 posts een dergelijk oproep plaatst. Maar nu heb ik vooral het gevoel dat betreffende persoon er op uit is om heel bewust op een sneaky manier aan een goedkope fotograaf te komen.

En dat is wat mij tegen de borst stuit.

Maar kennelijk ben ik de enige die dit zo ziet, want zelf de moderators zien geen aanleiding om het betreffende topic te verwijderen (erg zwak in mijn optiek), ondanks dat betreffende TS slechts 1 post heeft en zijn bedoelingen duidelijk niet oprecht zijn. Dat concludeer ik uit het feit dat de shoot ook even snel zou moeten gebeuren als ze bij de KvK geweest zijn, zoals hij in het topic schrijft. Het mag dus vooral niets kosten, ook geen extra tijd of moeite. Maar meneer heeft wel een gigantisch eissen-pakket, en lijkt op fotografisch gebied precies te weten waarover hij praat. Dus leken? Amateurs? Laat me niet lachen. :lol:

En laten we eerlijk zijn, om een goede shoot te houden met goede resultaten moet je toch echt de tijd nemen.

:wink:
Laatst gewijzigd door 1 op Musicjohn, in totaal 28 keer gewijzigd.
DISCLAIMER: alles wat ik schrijf is mijn mening en beslist geen voldongen feit
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Everyone can take a picture, but only few can make a photograph
Musicjohn
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
BerichtenCOLON 5315
GeregistreerdCOLON 11 Aug 2005 14:57
WoonplaatsCOLON Gouda
CONTACTCOLON

Mike Philippens schreefCOLONIK geloof dat het ermee te maken had dat dit de eerste en enige post was van die persoon. Blijkbaar sta je dan nog niet hoog genoeg in de pikorde om dat soort dingen te vragen... :wink:
Heeft niks met pikorde te maken. :x

Ik zie het zo vaak op andere fora, waar iemand snel even lid word om zijn/haar product vervolgens binnen twee minuten aan te bieden in het topic "Te koop aangeboden".

Sorry, maar daar zijn forums i.m.o. niet voor. Ook niet voor diensten, noch aangeboden, noch gevraagd.

:wink:
DISCLAIMER: alles wat ik schrijf is mijn mening en beslist geen voldongen feit
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Everyone can take a picture, but only few can make a photograph
BUTTON_POST_REPLY

Terug naar