maquette foto's maken?

ModeratorCOLON Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.
BUTTON_POST_REPLY
Marcel
Shooter
Shooter
BerichtenCOLON 5
GeregistreerdCOLON 04 Jan 2005 15:40
WoonplaatsCOLON Purmerend

Ik wil foto's gaan maken van maquette's (schaalmodellen van hout of piepschuim). Weet iemand waar ik op moet letten en welke stand(en) van de camera daar het beste voor geschikt zijn?
maced
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
BerichtenCOLON 5540
GeregistreerdCOLON 10 Jan 2005 20:33

Camerastandpunten zijn subjectief en afhankelijk van het onderwerp. Je kan vanaf ooghoogte(op schaal fotograferen om te laten lijken ofdat je als heel klein fotograafje bij de maquette staat. Je kunt ook "luchtfoto's" maken. Dat bepaal jij want alleen jij weet wat je wil laten zien.

Het allerbelangrijkste is dat je niet te dicht op gaat staan en groothoek gebruikt. Dan krijg je rare perspectievische vertekeningen. Ga ergens tussen de minmaal 30 mm en 55 mm zitten. (uitgaande van APS formaat sensor). Gebruik een klein diafragma. De meest gemaakte misser is te weinig scherptediepte.
Als je de mogelijkheid hebt gebruik dan één (zacht) hoofdlicht, één (zacht) invullicht en een "backlight" om de derde dimensie wat te accentueren. Dit kunnen gewone bureaulampen zijn met een stuk overtrekpapier of gewoon kopieerpapier als diffusor. (Pas op voor brand.) Of meerdere flitsers met datzelfde papier.
BUTTON_POST_REPLY

Terug naar