[F.A.Q.] Foto's plaatsen via Persoonlijk Album

Moderator: Global Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 129
Lid geworden op: 24 okt 2004 11:33

2018: Het is (voorlopig) niet meer mogelijk om het album op EOSDigitaal te gebruiken.
Graag verwijzen we je naar de tutorial voor uploaden via Flickr of andere providers.

Mvg Gumpje


Een vraag die steeds weer terugkomt is hoe je je foto op het forum plaatst. In dit topic wordt uitgelegd hoe je een foto in je album plaatst en deze vervolgens in een topic plaatst.

Foto's toevoegen aan je Persoonlijk Album
 1. Ga naar http://www.eosdigitaal.nl/forum. Rechts bovenin zie je 'Gebruikerspaneel' staan. Klik hierop.
 2. In het linkermenu zie je onder 'Opties' het linkje naar 'Galerij' staan. Klik hierop.
 3. In hetzelfde menu zie je onder 'Galerij' het linkje naar 'Beheer persoonlijke albums'. Klik hierop.
 4. Als je voor de eerste keer in dit scherm komt zie je niets anders dan een knop 'Creëer persoonlijk album'. Klik hierop. Vervolgens kun je je foto's naar je persoonlijke map uploaden (klik op 'Upload Afbeelding'). Je kunt er ook voor kiezen om eerst een subalbum aan te maken (klik op 'Creëer een subalbum'), waarna je je foto's alsnog upload.
 5. Als je voor de eerste optie kiest, kun je in het scherm dat nu verschijnt meerdere foto's tegelijk uploaden. De foto's staan nu in jouw persoonlijke album.
Foto's toevoegen aan een topic
 1. Ga naar http://www.eosdigitaal.nl/forum. Rechts bovenin zie je 'Galerij' staan. Klik daarop.
 2. Onder de kop 'Persoonlijke albums van leden' zie je je eigen gebruikersnaam staan. Klik daarop.
 3. Je bevindt je nu in je persoonlijke album. Als je submappen gebruikt zie je hier de submappen. Als je geen submappen gebruikt zie je hier de foto's staan die je hebt geupload.
 4. Wanneer je nu met de muis boven de foto hangt die je wilt posten in een topic, dan zie je dat links onderin de statusbalk van je browser een link komt te staan. Noteer de getallen die volgen op id= . Voorbeeld: http://www.eosdigitaal.nl/forum/gallery ... e_id=15910" onclick="window.open(this.href);return false;. Het te onthouden nummer is '15910'.
 5. Wanneer je dit voor alle foto's hebt gedaan die je wilt posten kun ze gaan plaatsen. Klik daartoe op Forumoverzicht (linksboven) en navigeer naar het juiste forum.
 6. Klik linksboven op 'Nieuw onderwerp'. Vul een titel in, en vertel wat je wilt vertellen. Een foto plaats je door de code
  [thumbid]####[/thumbid] of [photoid]####[/photoid] te typen, met op de plaats van de hekjes het getal van de foto dat je net hebt genoteerd. Bij het plaatsen wordt dit nummer tevens onder de foto getoond, maar om het bespreken te vergemakkelijken is het aan te raden foto's apart te nummeren (#1 tot en met #X).
 7. Ten slotte: het is verstandig om eerst op "Preview" te klikken voordat je daadwerkelijk post. Dan kun je controleren of je topic eruit ziet zoals je dat wilt.
EOSdigitaal member fotojeroen heeft een filmpje gemaakt waarin bovenstaande nog duidelijker uitgelegd wordt:
Gesloten

Terug naar “Huisregels / F.A.Q.”