[F.A.Q.] Forumindeling

Moderator: Global Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 129
Lid geworden op: 24 okt 2004 11:33

Op EOSDigitaal is er aandacht voor verschillende disciplines binnen de fotografie. Zowel qua onderwerpen, als wat de techniek betreft. Hieronder worden ze kort toegelicht.

Portal
Om van alles wat er op EOSDigitaal gebeurt op de hoogte te blijven, is het belangrijk om de portal regelmatig te bezoeken. We raden iedereen dan ook aan om bij het bezoeken van EOSDigitaal niet gelijk naar het forum te gaan, omdat het dan kan voorkomen dat je belangrijke informatie mist.

EOSDigitaal
De plaats waar Huisregels/F.A.Q. gebundeld zijn en waar ieder lid zich kan voorstellen. Tevens is er een nieuwssectie, waar de crew eventuele wijzigingen aan het forum kan aankondigen en toelichten.

Hardware, Software & Documentatie
De plaats voor al je vragen aangaande fotoapparatuur en instellingen. Links naar interessante websites of (zelfgeschreven) tutorials zijn eveneens van harte welkom. Dat geldt niet voor het bespreken van foto's (zie hieronder). Video-gerelateerde vragen zijn eveneens welkom in een aparte sectie (zie hieronder).

Toon je foto's
In dit deel van het forum kun je al je foto's kwijt. Om de grote hoeveelheid materiaal overzichtelijk te houden zijn er verschillende subfora: Mensen, Natuur, Architectuur & Gebouwen, Sport, Spotters en Overig. Binnen die categorieën bestaat eveneens een onderverdeling. Het overzicht blijft alleen bewaard als iedereen zijn of haar foto's in de juiste categorie plaatst. Het subforum 'Overig / Archief' dient alleen te gebruikt te worden wanneer de andere subfora niet van toepassing zijn, en in 'Feedback gevraagd' kun je terecht als je een duidelijke vraag over je foto's hebt en/of tips wilt ontvangen van andere forumleden.
Topics die verkeerd staan kunnen naar inzicht van de crew worden verplaatst. Ieder lid kan overigens de meldknop gebruiken om verkeerd geplaatste topics onder de aandacht van de crew te brengen. Het is aan de crew om iets met die melding te doen. Afhankelijk van de aard van de melding krijg je wel of niet een PB over de handelswijze van de crew.
Het is niet toegestaan om topics te openen zonder foto's en in plaats daarvan verwijzingen te maken naar een andere website met daarop de foto's. Om foto's te bespreken dienen ze in het topic zelf te staan.


Video
Voor vragen omtrent video, zowel over de techniek als over gemaakte films.

(Samen) op pad
Hier kun je tips en vragen kwijt over geschikte fotolocaties. Tevens is er de mogelijkheid om gezellige, maar zeker ook leerzame forum-uitjes of spotterssamenkomsten te plannen met andere leden. Een blik achter de camera's/schermen van zo'n dag kun je kwijt in EOS@WORK, de vruchten van die mooie dagen kunnen worden getoond in een passende categorie onder Toon je foto's of in Afspelen (voor video-resultaten).

Overig fotogerelateerd
Voor alles wat niet in bovenstaande categorieën thuis hoort. Tevens kunnen winkels en leveranciers hier worden beoordeeld.

Marktplaats
Op dit gedeelte van het forum kun je advertenties plaatsen omdat je op zoek bent naar nieuwe apparatuur, of juist omdat je spullen wilt verkopen (dat laatste alleen indien je langer dan één maand lid bent). Verder worden workshops aangeboden en kun je meedoen aan inkoopacties: samen groot inkopen en op die manier 'n korting vangen! Voorstellen voor zowel inkoopacties als workhops moeten via de crew.

Off-topic
Een stukje huiselijke gezelligheid om te ontsnappen aan al het fotografisch geweld.
Gesloten

Terug naar “Huisregels / F.A.Q.”