[HR] Algemeen en gedragsregels

Moderator: Global Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 129
Lid geworden op: 24 okt 2004 11:33

Van harte welkom op EOSDigitaal!

Door middel van deze post willen wij, de crew, een aantal simpele richtlijnen en gedragsregels onder de aandacht brengen.

EOSDigitaal is een openbaar forum waarop iedereen welkom is. Dit heeft er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat zich meer dan 10.000 gebruikers van een heel divers pluimage hebben aangemeld. Net als in het dagelijks leven ontstaan er ook hier weleens strubbelingen die de sfeer negatief beïnvloeden. We doen een beroep op de verantwoordelijkheid van individuele gebruikers om deze strubbelingen tot een minimum te beperken. Waar dit niet lijkt te lukken neemt de crew haar verantwoordelijkheid.

De leden van de crew doen hun uiterste best om de gang van zaken in goede banen te leiden. Soms gaat dit weleens mis, of ontstaan er onduidelijkheden. Wanneer je op- of aanmerkingen hebt, hetzij op het beleid of over concrete zaken, dan is het op verschillende manieren mogelijk om in contact te komen. Via e-mail, crew@eosdigitaal.nl, maar ook via het forum zelf. Dat laatste kan door middel van een Persoonlijk Bericht (PB) aan één van de moderators. Wanneer je een opmerking hebt over een specifiek onderwerp of bericht, kun je daarvoor de meldknop, het rode uitroeptekentje, gebruiken.

Publieke discussies in topics of posts over beleid en de toepassing ervan worden niet op prijs gesteld, zeker wanneer deze niet langer met respect voor elkaar en voor elkaars opvattingen gevoerd worden of wanneer emotie de overhand neemt. Deze topics zullen worden verwijderd en zullen resulteren in een waarschuwing aan de betreffende gebruiker. In deze waarschuwing zal duidelijk worden aangegeven waarop de waarschuwing betrekking heeft. In het jammerlijke geval dat een gebruiker ondanks een waarschuwing nogmaals dit reglement overtreedt, volgt een uitsluiting van het forum voor de duur van een maand. De waarschuwing blijft staan. Dit alles wil niet zeggen dat het geven van commentaar op het beleid verboden of onmogelijk is: er zijn verschillende manieren waarop de crew te bereiken is om je ideeën, tips en opmerkingen door te geven.

Berichten die de sfeer op het forum negatief beïnvloeden worden evenmin getolereerd. Denk daarbij aan ruzie maken op publieke gedeelten van het forum, op de man spelen, betweterigheid en het ongenuanceerd afbranden van bijdragen van andere leden. Met kritiek is niets mis, maar respecteer verschillende standpunten en opvattingen en houd het vriendelijk. Heldere, goed onderbouwde en in begrijpelijke taal geschreven argumentatie (eventueel door gebruik te maken van smilies) kan daarbij helpen. Eventuele meningsverschillen kunnen per PB of, beter nog, in persoon worden uitgepraat.

Een belangrijk principe van een forum als dit is ‘geven en nemen’: door zelf te reageren in topics van anderen, is de kans om zelf feedback te krijgen een stuk groter. Alleen foto’s of advertenties posten en verder niet meedoen wordt dan ook niet gewaardeerd. Bij het reageren op onderwerpen is het niet altijd nodig om de quote-button (citeren) te gebruiken. Gebruik deze alleen bij het aanhalen van een (paar) zin(nen) van een voorganger en verwijder delen uit het citaat die niet terzake doen. Bij het reageren op iemand anders kun je je reactie ook beginnen met @gebruikersnaam. Dit houdt het forum zo overzichtelijk en leesbaar mogelijk.

Tot slot nog een noot over gezelligheid: daar is zeker plaats voor, maar dan wel in het daarvoor bedoelde subforum (Off-topic). Blijf in de andere fora zoveel mogelijk on topic: foto’s bespreken of het anderzins helpen van forumcollega’s.

Waar deze reglementen en aanvullende richtlijnen niet voorzien in duidelijkheid, beslist de crew naar bevinden.

We hopen met deze reglementen de voorwaarden te bieden voor een leuk forum voor zoveel mogelijk gebruikers.
Crew EOSDigitaal.nl
Gesloten

Terug naar “Huisregels / F.A.Q.”