Firmware update loopt vast

Alles over computers, websites en software voor camera en PC.

Moderator: Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.
Plaats reactie
Jelmerk
Shooter
Shooter
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 okt 2021 20:37

Hallo,
een tijdje geleden heb ik geprobeerd mijn Canon EOS 1300D te updaten naar Firmware 1.2.0. volgens canon is dit eenvoudig te doen en het ging ook best goed. firmware gedownload, op de kaart gezet en vervolgens ik de camera gedaan. Draaiknop op P, camera aan en in het menu op firmware update tikken.

helaas liep de camera bij 89% in de update vast. Ik heb hem aan laten staan tot uit eindelijk de accu op was. na het meerdere keren opnieuw te hebben geprobeerd de update uit te voeren, andere kaart geprobeerd, andere firmware update file. hij wil maar niet verder komen dan 89%.
ook gaat de camera niet meer terug naar het normale ''foto maak'' scherm. als ik de accu eruit haal en erin doe gaat hij direct terug naar het scherm van de firmware update, met en zonder de firmware file op de kaart.

ik het canon gecontact via telefoon en mail. die zeggen dat ik hem op moet sturen en dat ik sowieso 75 euro onderzoek kosten kwijt ben. dit terwijl ik hun camera met hun instructies met hun software probeer te updaten.

ik hoop dat ik mijn probleem een beetje heb weten te verwoorden en dat er iemand is die mij kan helpen, ik ben ten einde raad :(

Jelmer
Paul eos7d
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 700
Lid geworden op: 16 jul 2013 20:18

Ik zou eens proberen met de update software op een ander geheugenkaartje te zetten (eentje dat vrij snel is) en dan nog eens proberen. Heb je uw kaartje al eens geformatteerd in uw toestel, bij de aankoop van een nieuw kaartje wordt dat toch aangeraden?
Zelf heb ik al heel dikwijls een update gedaan en nog nooit problemen gehad, maar daar ben jij natuurlijk niet mee geholpen.
Jelmerk
Shooter
Shooter
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 okt 2021 20:37

Dag paul,
Bedankt voor je reactie. Ik heb al meerdere kaartjes geprobeert. Ik heb sandisk 30mb/s. Is niet het snelste maar zou niet weten waarom dit voor problemen zou zorgen.
Formateren op het apparaat zelf heb ik wel eens gedaan maar dat zou nu niet meer kunnen. De body zit vast in het update scherm en kan dus niet meer terug naar het instellingen scherm.
Gebruikersavatar
Illuminatus
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Berichten: 5502
Lid geworden op: 04 jul 2008 11:03
Locatie: Barendrecht

Als je meerdere keren een firmware update heb geprobeerd die telkens eindigt bij 89%, dan zou het een probleem in de camera kunnen zijn.
Het kan echter ook zijn dat het bestand met de update corrupt is.
Eerst is het nu zaak om de camera weer aan de praat te krijgen.
Je doet er dan het beste aan om de accu uit de camera te verwijderen en de camera zonder accu enkele dagen (2 of 3) te laten liggen.
Dan lopen ook condensators en ingebouwde backup batterijen helemaal leeg.
Download een nieuw firmware bestand, formatteer een kaartje met FAT32 en kopieer alleen het firmware bestand daarop.
Plaats na de dagen rust een volle accu in de camera en kijk of het weer werkt.
Zo nee, dan zit er niets anders op dan herstel door Canon
Zo ja zet de camera terug naar de fabrieksinstellingen (zie handleiding).
Voer dan opnieuw de firmware update uit.
Succes.
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.
Jelmerk
Shooter
Shooter
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 okt 2021 20:37

Update loopt indd altijd vast op 89%. Heb zowel nieuwe als oudere firmware bestanden geprobeerd en tussentijds geformateert.
Ook het batterij leeg lopen heb ik gedaan. Sterker nog 2/3 maanden😅.

Denk dat er niks anders op zit dan naar canon zelf te gaan. Ookal is het tegen mijn zin om te betalen voor een fout waar ik niks aan kan doen.

Jullie in iedergeval heel erg bedankt voor het meedenken

Mvg
Jelmer
Gebruikersavatar
hubble
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 251
Lid geworden op: 19 mar 2020 16:52

In plaats van Canon Nederland, zou ik
https://www.techrepair.nl/
willen aanraden.
Prima firma.
Jelmerk
Shooter
Shooter
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 okt 2021 20:37

Waarom zitten al die bedrijven in zuid nederland😅. Woon zelf ik friesland dus moet eigenlijk even iets in noord nederland hebben.
Plaats reactie

Terug naar “Computers, Software & Websites”