Canon offers locking mode dial for EOS 5D Mark II and 7D

Nieuws over het forum.

Moderators: Global Moderators, Redactie

Gebruikersavatar
boels069
Redacteur
Redacteur
Berichten: 20267
Lid geworden op: 04 dec 2005 09:52
Locatie: Almere

Canon has issued a service notice for the EOS 5D Mark II and EOS 7D offering a paid-for option to replace the cameras' mode dial with a redesiged lockable version. Similar to the one seen the company's latest EOS 60D DSLR, the mode dial features a centre button which has to be pressed to allow a change of exposure mode. This option will be available from December 6 and for a cost of $110 in the US. The European service charge is to be confirmed.
http://www.dpreview.com/news/1012/10120 ... mkii7d.asp
Mijn fiets spoort beter dan ik.
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Eigenlijk wel interessant, maar ben benieuwd wat het hier gaat kosten.
Heb regelmatig dat mijn camera van standje verspringt
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
boels069
Redacteur
Redacteur
Berichten: 20267
Lid geworden op: 04 dec 2005 09:52
Locatie: Almere

Canon biedt als betaalde service een vergrendelingsmogelijkheid van de modusschakelaar voor de digitale EOS 5D Mark II-spiegelreflexcamera met één lens.
Deze aanpassing is tegen betaling beschikbaar voor eigenaren van deze camera die de voorkeur geven aan een modusschakelaar die wordt vergrendeld en niet tijdens gebruik per ongeluk kan worden omgezet.
Neem contact op met een van onze servicecentra voor informatie over de kosten en om een afspraak voor deze service te maken.
http://www.canon.nl/Support/Consumer_Pr ... 1&type=faq

Geldt ook voor de 7D.
Mijn fiets spoort beter dan ik.
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Ik heb er eens een mailtje aan gewaagd. Als ik het weet voor de 7D, dan laat ik het weten
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
boels069
Redacteur
Redacteur
Berichten: 20267
Lid geworden op: 04 dec 2005 09:52
Locatie: Almere

Okay, bedankt!

(Ik merk eigenlijk weinig van het verspringen bij mijn 5DII)
Mijn fiets spoort beter dan ik.
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Maar jij bent dan ook niet zo'n spring in het veld. Camera over linkerschouder, op de borst, andere schouder, op de schouder, in de hand, en dan staat hij opeens in standje Bulb
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
boels069
Redacteur
Redacteur
Berichten: 20267
Lid geworden op: 04 dec 2005 09:52
Locatie: Almere

fotojeroen schreef:Maar jij bent dan ook niet zo'n spring in het veld. Camera over linkerschouder, op de borst, andere schouder, op de schouder, in de hand, en dan staat hij opeens in standje Bulb
Ik sta zelf in de BULB-stand :lol:
Mijn fiets spoort beter dan ik.
Gebruikersavatar
knoet
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1148
Lid geworden op: 23 sep 2007 20:25
Contacteer:

hoor het ook graag Jeroen. heb wel eens een halve serie familieportretten in M geschoten tijdens een bruisshoot. gelukkig vooraf M stand al redelijk veilig ingesteld, maar geeft toch een vervelend gevoel op een toch al hectische dag...

110 dollar vind ik wel een beetje erg prijzig, maar toch. De toevoeging voor 1 lens snap ik niet overigens?
[size=84]onderschrift[/size]
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Je hebt ook spiegelreflexcamera's met twee lenzen; de TLR. Misschien bedoelen ze dat
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
knoet
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1148
Lid geworden op: 23 sep 2007 20:25
Contacteer:

Canon biedt als betaalde service een vergrendelingsmogelijkheid van de modusschakelaar voor de digitale EOS 5D Mark II-spiegelreflexcamera met één lens.
zoiets dacht ik ook aan, maar er is toch geen 5D Mark II in TLR versie neem ik aan?
[size=84]onderschrift[/size]
Gebruikersavatar
jandb
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 4383
Lid geworden op: 23 okt 2006 06:41
Locatie: Westland
Contacteer:

fotojeroen schreef:Eigenlijk wel interessant, maar ben benieuwd wat het hier gaat kosten.
Heb regelmatig dat mijn camera van standje verspringt
Idem hier, dan is de layout van de 1d toch zo gek nog niet zonder draaiknoppen.
Gr. Jan

Laten we het hier gezellig houden en ons richten op onze gezamelijke hobby ;-)
http://dbfsport.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

@Knoet, ik denk dat het een vertaalfoutje is
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
Rocker
Veteraan
Veteraan
Berichten: 6828
Lid geworden op: 17 feb 2009 09:35
Locatie: Zeewolde
Contacteer:

Ik ben ook wel benieuwd wat het voor een 7D gaat kosten. Heb het helaas ook al een keer meegemaakt bij een binnenreportage. Alles op M ingesteld en wat testshots gemaakt.. en halverwege was de knop kennelijk naar Av gedraaid, wat ik achteraf pas zag.
Gebruikersavatar
bobvanduin
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 3650
Lid geworden op: 30 dec 2004 21:47
Locatie: Eyrarbakki (IJsland)
Contacteer:

jandb schreef:
fotojeroen schreef:Eigenlijk wel interessant, maar ben benieuwd wat het hier gaat kosten.
Heb regelmatig dat mijn camera van standje verspringt
Idem hier, dan is de layout van de 1d toch zo gek nog niet zonder draaiknoppen.
mwa, dit is een redelijk nieuw probleem, ik heb hier nooit last van gehad met mijn vorige camera, maar met de 7D gebeurd het me vrij regelmatig.
"Light is the Language of Photography" | Joe McNally
Gebruikersavatar
jandb
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 4383
Lid geworden op: 23 okt 2006 06:41
Locatie: Westland
Contacteer:

De knop draait veel lichter dan voorgaande modellen heb ik het idee.
Gr. Jan

Laten we het hier gezellig houden en ons richten op onze gezamelijke hobby ;-)
http://dbfsport.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Denk dat ze bij Tech-repair nog niet helemaal op de hoogte zijn. Had het linkje van de nederlandse site meegestuurd en dit was de rectie:
In de link zie ik dat het om een EOS5DII gaat en u heeft het over de EOS7D?
Maar op gereageerd dat het in de states wel voor de 7D kan.
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
G'tje
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 290
Lid geworden op: 22 jan 2009 13:34
Locatie: Enschede

Ik heb er gisteravond ook een mailtje heen gestuurd met de vraag wat het gaat kosten voor de 5D Mk II.
Wacht nog even op een antwoord.
Grtz, Gerard.
Gebruikersavatar
boels069
Redacteur
Redacteur
Berichten: 20267
Lid geworden op: 04 dec 2005 09:52
Locatie: Almere

Het geldt natuurlijk ook voor de 7D (anders had ik het niet vermeld :lol: ):
http://www.canon.nl/Support/Consumer_Pr ... 1&type=faq
Mijn fiets spoort beter dan ik.
Gebruikersavatar
G'tje
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 290
Lid geworden op: 22 jan 2009 13:34
Locatie: Enschede

Ik kreeg net een mail van Techrepair:

5DII €98.82 EX BTW onder voorbehoud van meerdere klachten

7D €87.74 EX BTW onder voorbehoud van meerdere klachten

Ik denk maar niet dat ik dit laat doen. Voor de 5D komt het dan op ± €118,- (ex verzendkosten).
Grtz, Gerard.
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Ik heb het nu ook in mijn mail, maar wat wordt er bedoeld met 'onder voorbehoud van meerdere klachten'
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Plaats reactie

Terug naar “Nieuws”