Firmware 1.1.1 40D

Nieuws over het forum.

Moderators: Global Moderators, Redactie

Gebruikersavatar
boels069
Redacteur
Redacteur
Berichten: 20267
Lid geworden op: 04 dec 2005 09:52
Locatie: Almere

Firmware update Version 1.1.1 incorporates the following fixes and improvements.

1. Fixes a malfunction that in rare occurrence causes a low battery indication to be displayed when using the EF 85mm F1.2L II USM lens. Depending on the battery check timing of the camera, the battery level displayed on the camera's LCD data panel may shows Battery will be exhausted soon or Battery must be recharged, even though the battery capacity is sufficient.
2. Fixes a malfunction that in rare occurrence causes an Err 06 Self Cleaning Sensor malfunction to appear on the camera's LCD monitor and LCD data panel, even when the Self Cleaning Sensor Unit is operating normally. This message may appear depending on the timing of when the camera is switch to the ON position.
3. Fixes a malfunction that prevents correct colors from being printed when direct printing. RAW images captured using the camera's custom Picture Styles (Emerald, etc.), which have been downloaded from Canon's Web site and registered under User Def. 2 or User Def. 3.
4. Modifies the level of subject brightness that causes the AF-assist beam to fire when using an external Speedlite.
5. Enables an external flash connected to the camera's synchro terminal to fire even when the camera's built-in flash is popped up.
http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos40d ... are-e.html
Mijn fiets spoort beter dan ik.
Gebruikersavatar
mavlo77
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 2609
Lid geworden op: 23 mei 2005 20:19

Da's interessant.....
Version 1.1.1 firmware is for EOS 40D cameras with firmware up to Version 1.1.0.
Firmware 1.1.0 is nooit gereleased en 1.0.9 ook niet. Dus wat zijn in deze tussenversies de changes?
Mavlo - Website: [url=http://mvloemans.nextit.nl/]Mark's Photo Web[/url]
Gebruikersavatar
Hatseflats
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 922
Lid geworden op: 04 feb 2008 18:45
Locatie: Utrecht
Contacteer:

hmmm nog geen enkele keer een firmware update gedaan. Zag de noodzaak niet zo...

wellicht dat :
4. Modifies the level of subject brightness that causes the AF-assist beam to fire when using an external Speedlite.
5. Enables an external flash connected to the camera's synchro terminal to fire even when the camera's built-in flash is popped up.
dat veranderen.

Of... if it ain't broken....???
Gebruikersavatar
boels069
Redacteur
Redacteur
Berichten: 20267
Lid geworden op: 04 dec 2005 09:52
Locatie: Almere

Baat het niet, schaadt het niet :wink:
Mijn fiets spoort beter dan ik.
Gebruikersavatar
BasZ
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 14056
Lid geworden op: 30 sep 2004 13:48
Locatie: Gouda

Nee zeker niet!

Ze brengen niet voor niks een nieuwe firmware-versie uit!

D'r is altijd wel wat verbeterd!
[size=75]Canon EOS 5D II + grip | Canon 17-40 [color=red]L[/color] | Canon 24-105 [color=red]L[/color] IS | Canon 50mm/1.4 | Canon 70-200 F4 [color=red]L[/color] IS | Soligor tussenringen | Canon 580EX II | PD70X + wat CF'jes[/size]
Cogliostro
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 430
Lid geworden op: 10 feb 2006 19:23
Locatie: Heerlen
Contacteer:

mavlo77 schreef:Da's interessant.....
Version 1.1.1 firmware is for EOS 40D cameras with firmware up to Version 1.1.0.
Firmware 1.1.0 is nooit gereleased en 1.0.9 ook niet. Dus wat zijn in deze tussenversies de changes?
ik heb versie 1.1.0 op mijn 40D ,zat erop toen ik hem kocht
div.canon spul en een Beroflex 500 mm aka wundertuete
Gebruikersavatar
mavlo77
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 2609
Lid geworden op: 23 mei 2005 20:19

Hmmm. Apart, dan zal 1.10 wel een interne versie zijn geweest?

Ik heb 1.11 erop gezet, en ik denk dat er iets is verbeterd wat niet genoemd staat. En wel het volgende:

Als ik eerst foto's terug keek op de camera die met alleen RAW waren gefotografeerd, keek je naar een gereduceerde kwaliteit embedded JPG. Dat zag je goed als je 10x inzoomt. Als je dezelfde foto erna maakt in JPG was die altijd veel scherper en gedetailleerder. Vandaar dat ik bij kritisch werk altijd JPG+RAW koos, zodat ik beter kon beoordelen of het scherp was ja/nee. Ik na de update voordat het donker werd nog buiten een foto gemaakt in zowel JPG als RAW, en ik zie dus nauwelijks verschil nog!

Kan iemand anders dit beamen? Of anders, zou iemand voor de update een foto willen maken in zowel JPG als RAW en na de update? Liefst van dezelfde scene. Ben benieuwd of je dan voor de update verschil ziet en erna niet....

Ik weet dat fabrikanten ook vaak wel eens tussen de firmware door stiekem iets verbeteren, vaak juist zaken die fundamenteel zijn! Ze doen dit omdat ze hiermee niet hoeven toe te geven dat ze fout zaten en elke keer een enorme lijst met verbeteringen is ook geen sjiek CV.... Ik praat helaas uit ervaring met meerdere fabrikanten vanuit mijn werk (het zijn dan wel geen fotocamera's, maar het lijkt er wel op).
Mavlo - Website: [url=http://mvloemans.nextit.nl/]Mark's Photo Web[/url]
Dianick
Donateur
Donateur
Berichten: 169
Lid geworden op: 05 feb 2008 10:44
Locatie: Earth - 04 14'29.26"N ----> 52 03'10.60"E

@Mavlo77:

Je zou dit topic op POTN eens door moeten spitten http://photography-on-the.net/forum/sho ... p?t=617058 Misschien dat er daar wat over geschreven is. Dat topic loopt al sinds half december. Verschillende lui kregen hun 40D retour van Canon service met de 1.1.1 FW erop. Van hieruit heb ik Boels de tip van de firmware upgrade gestuurd.

Mfg.
Nick
Gebruikersavatar
Hades
Shooter+
Shooter+
Berichten: 41
Lid geworden op: 18 okt 2006 18:07
Locatie: Apeldoorn

@ mavlo77

Dit zelfde probleem ben ik ook tegengekomen na aanschaf van mijn 40D. De eerste shoot schrok ik me rot door de onscherpte die ik op het display te zien kreeg. Gelukkig viel dit thuis op de monitor heel erg mee! Regelmatig alle beschikbare firmware update's gedaan in de hoop dat ze dit eindelijk zouden oplossen maar dit bleek steeds een tegenvaller. Tot die tijd sleurde ik voor belangrijke opdrachten altijd een laptop mee om te beoordelen of de scherpte acceptabel was. Heb inmiddels de firmware v1.1.1 er op gezet en kan niet wachten om te testen of het nu idd opgelost is. Als dat zo is ben ik hier heel erg blij mee!!
Gebruikersavatar
Hatseflats
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 922
Lid geworden op: 04 feb 2008 18:45
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Lijkt mij meer dat de scherpte wordt bepaald door de capaciteit van het lcd scherm ... ?
madruud
Shooter
Shooter
Berichten: 5
Lid geworden op: 06 mar 2005 22:14
Locatie: velsen

Heb even een vraag. Wie hebt versie 1.1.1 er op gezet !!
Ik dus wel en nu kwam ik er achter dat ik mijn iso waarde niet meer op 100 iso kan zetten. Wie hebt daar meer last van, ook de ontspanknop werkt niet meer direckt het duurd wel een tijd dat dan de sluiten ook echt gaat.
Heb ook al een paar keer de personlijke instellingen gewist een ook al weer naar de fabrieks instelleng gezet. Maar daar ligt het dus ook niet aan. Iemand nog een IDEE ????
Gr Ruud
wastaal
Donateur
Donateur
Berichten: 386
Lid geworden op: 23 jan 2008 17:09
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

schrok me een hoedje en ben gelijk gaan kijken. Hier 1.1.1 geinstalleerd maar geen van jouw beschreven problemen. Neem aan dat je je voorkeuze wel op P/AV/TV hebt staan?
Alexander
Canon EOS 40D - Canon 17-55 f2.8 IS USM - Canon 70-200 f4 L IS - Canon 50mm 1.8 mkII - Canon 580EX II - Manfrotto 055prob+804rc2 - www.staalenco.nl
Gebruikersavatar
BasZ
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 14056
Lid geworden op: 30 sep 2004 13:48
Locatie: Gouda

Laten we dat wel hopen inderdaad!
[size=75]Canon EOS 5D II + grip | Canon 17-40 [color=red]L[/color] | Canon 24-105 [color=red]L[/color] IS | Canon 50mm/1.4 | Canon 70-200 F4 [color=red]L[/color] IS | Soligor tussenringen | Canon 580EX II | PD70X + wat CF'jes[/size]
Dianick
Donateur
Donateur
Berichten: 169
Lid geworden op: 05 feb 2008 10:44
Locatie: Earth - 04 14'29.26"N ----> 52 03'10.60"E

Ik heb sinds 20/01 FW 1.1.1 erop staan en ik kan gewoon naar ISO100 en heb ook geen shutter lag problemen.

Mfg.
Nick
Gebruikersavatar
Falerossi
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1041
Lid geworden op: 13 sep 2005 20:41
Locatie: Friesland
Contacteer:

ik heb net gekeken ik heb 1.0.8 er op staan is het nodig om die firmware update op je camera te doen?
www.sport-picture.nl | Canon EOS 7D Mark II | 70-200 2.8L | 11-16 2.8 | 300 2.8 |
Gebruikersavatar
boels069
Redacteur
Redacteur
Berichten: 20267
Lid geworden op: 04 dec 2005 09:52
Locatie: Almere

madruud schreef:Iemand nog een IDEE ????
HighLight Tone Priority aan?
Mijn fiets spoort beter dan ik.
Gebruikersavatar
Nol77
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1373
Lid geworden op: 05 feb 2008 13:39
Locatie: nijkerk gld

hee, dit topic had ik gemist... ga vanavond even kijken of dit binnen de door mij gemiddelde 16 benodigde pogingen lukt met mn 40D...

Cheers,
Arnold
Vroeger had ik een hekel aan werken, maar tegenwoordig vind ik het wel leuk om naar te kijken...
Gebruikersavatar
coolrxman
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 914
Lid geworden op: 24 mei 2007 10:37
Locatie: Groningen
Contacteer:

Done....
Ogen zijn de spiegels van de ziel. En die kun je niet opklappen..
Cogliostro
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 430
Lid geworden op: 10 feb 2006 19:23
Locatie: Heerlen
Contacteer:

zoals ik al zei heb ik 1.1.0 er al opstaan

1.1.1 op een CF gezet maar de camera ziet die update niet eens, geen reactie dus
div.canon spul en een Beroflex 500 mm aka wundertuete
Gebruikersavatar
boels069
Redacteur
Redacteur
Berichten: 20267
Lid geworden op: 04 dec 2005 09:52
Locatie: Almere

Het moet een eitje zijn als je de instructies volgt:
http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos40d ... are-e.html
Mijn fiets spoort beter dan ik.
Plaats reactie

Terug naar “Nieuws”