Vanavond op tv

ModeratorCOLON Global Moderators

BUTTON_POST_REPLY
Gebruikers-avatar
frank
Canon shooter pro
Canon shooter pro
BerichtenCOLON 1454
GeregistreerdCOLON 02 Nov 2004 22:02
WoonplaatsCOLON Waalre

Close up, 23:00 uur, NPO2

"Erwin Blumenfeld (1897-1969) was in 1950 de best betaalde fotograaf ter wereld. Zijn foto's stonden vaker op de cover van Vogue dan van alle andere fotografen voor of na hem. In Close Up een portret van deze artistieke man.

Erwin Blumenfeld belandde via een lange omweg en min of meer toevallig in het vak. Tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog verbleef hij in Nederland, waar hij een lederwarenwinkel had. Doordat er maar weinig klanten kwamen, besteedde hij veel tijd aan het op experimentele wijze portretteren van familieleden, bevriende kunstenaars en klanten. Zo ontstond de basis voor zijn latere artistiek, maar vooral ook commercieel succesvolle werk als fotograaf. Leuk detail: de documentaire is geproduceerd door Blumenfelds kleinzoon en tv-maker Remy.

Mysterieuze dood
Privé ging het Blumenfeld minder voor de wind: hij kende een tijd waarin hij erg ongelukkig was. Hoe dan ook had zijn werk een cruciale invloed op de fotografie als kunstvorm. Na zijn met mysteries omgeven dood in Rome in 1969 raakte zijn naam echter in de vergetelheid. Close Up vertelt het verhaal van de man die geobsedeerd was door de eindeloze mogelijkheden van de fotografie. Daarnaast jaagde hij veel en graag op mooie vrouwen, maar dit bracht hem helaas weinig geluk. Aan het woord komen bekende fotografen als Rankin en Nick Knight, evenals het inmiddels 82 jaar oude fotomodel Carmen Dell'Orefice."

gr
Frank
Gebruikers-avatar
wibo53
Wedstrijdleiding
Wedstrijdleiding
BerichtenCOLON 2732
GeregistreerdCOLON 24 Apr 2013 20:22
WoonplaatsCOLON Best

Dank voor tip!
Apple fan, Canon volger...
BUTTON_POST_REPLY

Terug naar