Ik ben (nogsteeds) bezig met een receptenboek met mijn moeder's recepten. Mijn foto's zijn wat drukker. Meer dingen op de achtergrond om wat sfeer te creeëren. Maar wanneer je foto's gaat maken voor een website of menu moet je wel zorgen dat je alleen op het plaatje zet, wat je daadwerkelijk ook krijgt. Het brood op de achtergrond zal je er waarschijnlijk wel bij krijgen, maar de wijn niet.
Foto 1 vind ik net iets te krap uitgesneden. Ik mis een stukje rucola. Misschien het zalmpje net iets anders gepositioneerd zodat de grijze vetrand niet zo zichtbaar was.
Bij foto 2 zou ik dat vetrandje rechts voor wat minder prominent in beeld zetten. (ik snij altijd het vetrandje er eerst af voordat ik het zou opeten.)
Foto 3 zou ik de olijfjes schoon gemaakt hebben om daarna in de juiste positie te leggen. Die rechtse zit een klein plekje op.
Foto 4 is iets overbelicht bij het hout van de spies. Ook lijkt de portie balletjes kleiner dan het kommetje met spies. Misschien wat verder van de producten af staan om minder perspectief te krijgen. Geldt ook voor 5.
Foto 6 krijg ik een fles truffel olie bij?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Op de voorgrond onder de carpaccio liggen twee blaadjes rucola. Ik zou die rucola net iets onder de carpaccio laten piepen. Nu lijkt het net twee bruine vlekken op het vlees.
Foto 7, even de chocolade van de rand poetsen.
Ik heb een paar weken geleden een workshop productfotografie gedaan. Het meeste werk ben je kwijt aan voorbereiding en positioneren. Wij hadden als onderwerp een bakje champignons. Iemand had slechts 1 bakje champignons gekocht en ik zat in de laatste groep, dus wij hadden verlepte champignons. Tip van de fotograaf die de workshop gaf: koop genoeg en waarom niet naar een champignon kwekerij gaan? Daar kan je de perfecte champignons zoeken.