Hallo allemaal,
gisteren maar eens de stoute schoenen aangetrokken en op een simpele manier een opstelling gemaakt om een soort van productfotografie te doen. Ik weet niet of het daadwerkelijk hieronder valt dus als het anders heet wil ik het graag weten.
Maar goed, hierbij een paar foto's die ik persoonlijk redelijk geslaagd vind.
De opstelling is een wit tafeltje met daarachter aan 1 kant de voorkant (wit) van een klapper.
Commentaar is welkom zolang het maar constructief is.
1. [img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... c_id=48896[/img]
2. [img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... c_id=48897[/img]
3. [img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... c_id=48898[/img]
4. [img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... c_id=48899[/img]
eerste poging "culinaire fotografie" [UPDATED]
ModeratorsCOLON Expositie Commissie, Global Moderators
-
- Canon shooter pro+
- BerichtenCOLON 2459
- GeregistreerdCOLON 26 Apr 2005 19:37
- WoonplaatsCOLON Beek (LB)
- CONTACTCOLON
Laatst gewijzigd door 1 op Canon Jack, in totaal 24 keer gewijzigd.
[url=http://www.one-eyephoto.nl]Mijn website[/url] [b][color=red]UPDATED!![/b][/color]
Verkoop je foto's op [b][url=http://submit.shutterstock.com/?ref=54595]Shutterstock[/url][/b].
Verkoop je foto's op [b][url=http://submit.shutterstock.com/?ref=54595]Shutterstock[/url][/b].
-
- Canon shooter+
- BerichtenCOLON 408
- GeregistreerdCOLON 11 Jun 2006 11:45
In de hoop constructief te zijn dan maar.
Dit wordt wel culinaire fotografie genoemd. Er zijn maar een beperkt aantal specialisten van in Nl. Omdat de foto er beter uit moet zien dan het product zelf, worden vaak namaakrpoducten gefotografeerd. Heb je vaak ook iets meer tijd bij koude gerechten e.d.
Nmbm moet er bij dit soort foto's het vocht uit je mond lopen. Je moet er trek van krijgen. Bij jouw foto's krijg ik dat niet direct.
Er ontbreekt een soort 'sprankeling' aan de foto's. Dat komt, denk ik, door de manier van verlichten.
De scherpte speelt misschien ook een rol. Deze foto's zijn op dat gebied allemaal een beetje 'flauwtjes', niet 'gestoken scherp'.
1
Had van mij iets meer dof mogen hebben. Een flitser van achter doet glas vaak mooier uitkomen. Hoeklijn in de achtergrond vind ik niet zo fraai. (volgende keer rondwandje?)
2
Waar zijn die 'hele' vruchten? (waardoor het water uit de mond loopt) Taartje ligt ook wat 'doorgezakt' op het bordje en lijkt daardoor niet supervers. (beetje klef zelfs) Dat wordt versterkt omdat de vulling is doorgelopen in de cake laag. Misschien een scherper mes gebruiken?
3
Van die onderkant van de foto mag wel een stukje af. En de kruimel aan de punt hoeft ook niet. Waarom een taart op een bordje voor Italiaanse vleeswaren?
4
Ahhhh, volgende ker verse druiven gebruiken. Deze zijn erg gevlekt en zo hier en daar al gerimpeld. Ook deze had van mij iets meer dof mogen krijgen, of de scherpte op een ander punt. Omdat het bord ook scherp is, trekt het iets de aandacht van de druiven weg.
In de hoop dat je er iets mee kunt.
gr
Flash
Dit wordt wel culinaire fotografie genoemd. Er zijn maar een beperkt aantal specialisten van in Nl. Omdat de foto er beter uit moet zien dan het product zelf, worden vaak namaakrpoducten gefotografeerd. Heb je vaak ook iets meer tijd bij koude gerechten e.d.
Nmbm moet er bij dit soort foto's het vocht uit je mond lopen. Je moet er trek van krijgen. Bij jouw foto's krijg ik dat niet direct.
Er ontbreekt een soort 'sprankeling' aan de foto's. Dat komt, denk ik, door de manier van verlichten.
De scherpte speelt misschien ook een rol. Deze foto's zijn op dat gebied allemaal een beetje 'flauwtjes', niet 'gestoken scherp'.
1
Had van mij iets meer dof mogen hebben. Een flitser van achter doet glas vaak mooier uitkomen. Hoeklijn in de achtergrond vind ik niet zo fraai. (volgende keer rondwandje?)
2
Waar zijn die 'hele' vruchten? (waardoor het water uit de mond loopt) Taartje ligt ook wat 'doorgezakt' op het bordje en lijkt daardoor niet supervers. (beetje klef zelfs) Dat wordt versterkt omdat de vulling is doorgelopen in de cake laag. Misschien een scherper mes gebruiken?
3
Van die onderkant van de foto mag wel een stukje af. En de kruimel aan de punt hoeft ook niet. Waarom een taart op een bordje voor Italiaanse vleeswaren?
4
Ahhhh, volgende ker verse druiven gebruiken. Deze zijn erg gevlekt en zo hier en daar al gerimpeld. Ook deze had van mij iets meer dof mogen krijgen, of de scherpte op een ander punt. Omdat het bord ook scherp is, trekt het iets de aandacht van de druiven weg.
In de hoop dat je er iets mee kunt.
gr
Flash
-
- Canon shooter
- BerichtenCOLON 206
- GeregistreerdCOLON 29 Jun 2005 19:45
- WoonplaatsCOLON Alphen a/d Rijn
Op foto 2 had ik een iets grotere DOF genomen.. ALs het hele taartje er scherp
op komt, dan geeft dit net DAT beetje extra aan de foto.
Voor foto 4 heeft de plantensproeier een goede taak
Als de druiven nat zijn geeft dat net een wat mooiere glans.
Ar.
op komt, dan geeft dit net DAT beetje extra aan de foto.
Voor foto 4 heeft de plantensproeier een goede taak
Als de druiven nat zijn geeft dat net een wat mooiere glans.
Ar.
"A good reboot is never a bad solution"
-
- Canon shooter pro+
- BerichtenCOLON 2459
- GeregistreerdCOLON 26 Apr 2005 19:37
- WoonplaatsCOLON Beek (LB)
- CONTACTCOLON
Heb geen statief gebruikt. Daarvoor de ISO naar 200 opgeschroefd om toch redelijke sluitertijden te krijgen.relonky schreefCOLONHeb je een statief gebruikt? Ik heb namelijk het idee dat de meeste foto's net niet helemaal lekker scherp zijn.
[url=http://www.one-eyephoto.nl]Mijn website[/url] [b][color=red]UPDATED!![/b][/color]
Verkoop je foto's op [b][url=http://submit.shutterstock.com/?ref=54595]Shutterstock[/url][/b].
Verkoop je foto's op [b][url=http://submit.shutterstock.com/?ref=54595]Shutterstock[/url][/b].
Flash schreef het al. Er is geen sprankeling. Als je waterdruppels op een glas fotografeert wil je lekkere druppels zien en een lekker contrastrijke vloeistof.
• Zet het glas (een wat fijnere uitvoering dan dit groffe exemplaar) in de vriezer om hem megakoud te maken (24 uur).
• Zet je set op met een stand-in glas voor het instellen.
• Zet een lichtbron achter het glas om de vloeistofvan achteren aan te lichten. Dat maakt het sprankelende.
• Als alles klaar staat en je hebt het hoofd- en invullicht geregeld haal dan je glas uit de vriezer.
• Om lekkere druppels te krijgen spray je water met glycerine uit een plantenspuit licht over het glas. Glycerine verhoogt de oppervlaktespanning van water en dat geeft de ronde druppels die je op de bieradvertenties ziet.
Over het algemeen kun je voedselfoto's zonnig maken door een gericht (licht) tegen- of zijlicht als accentlicht iets te overbelichten. Ook worden vaak gobo's gebruikt om "rommelige" schaduwen te laten vallen. Gobo's zijn schijven waaruit een bepaald patroon is gestanst om een licht- of schaduwbeeld te projecteren. Veel fotografen gebruiken ook takken van struiken en lichten daar doorheen. Bedenk dat een voedselfoto eigenlijk per definitie hard licht moet hebben. Er zijn maar weinig fotografen die met alleen een softbox lekkere platen maken van een taartje...
• Zet het glas (een wat fijnere uitvoering dan dit groffe exemplaar) in de vriezer om hem megakoud te maken (24 uur).
• Zet je set op met een stand-in glas voor het instellen.
• Zet een lichtbron achter het glas om de vloeistofvan achteren aan te lichten. Dat maakt het sprankelende.
• Als alles klaar staat en je hebt het hoofd- en invullicht geregeld haal dan je glas uit de vriezer.
• Om lekkere druppels te krijgen spray je water met glycerine uit een plantenspuit licht over het glas. Glycerine verhoogt de oppervlaktespanning van water en dat geeft de ronde druppels die je op de bieradvertenties ziet.
Over het algemeen kun je voedselfoto's zonnig maken door een gericht (licht) tegen- of zijlicht als accentlicht iets te overbelichten. Ook worden vaak gobo's gebruikt om "rommelige" schaduwen te laten vallen. Gobo's zijn schijven waaruit een bepaald patroon is gestanst om een licht- of schaduwbeeld te projecteren. Veel fotografen gebruiken ook takken van struiken en lichten daar doorheen. Bedenk dat een voedselfoto eigenlijk per definitie hard licht moet hebben. Er zijn maar weinig fotografen die met alleen een softbox lekkere platen maken van een taartje...
- gardan
- Canon shooter+
- BerichtenCOLON 613
- GeregistreerdCOLON 01 Jun 2005 13:53
- WoonplaatsCOLON Neerbeek (Lb.)
Ja je hebt het jezelf niet makkelijk gemaakt. Ik heb eens een poging gedaan om diamanten te fotograferen, maar dat kost uiteindelijk zoveel tijd, en je hebt redelijk specialistische apparatuur nodig, dat ik een stapje terug gedaan heb.
Alles is wel gezegd.
Alles is wel gezegd.