Tweedehands 40D of nieuwe 1200D

Moderator: Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.
Plaats reactie
noortje
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 feb 2016 20:32
Locatie: Houten
Contacteer:

Beste forumleden,

Voor 150E kan ik een 2e handsje 40D kopen.
Body, met extra accu en batterypack.

Maar ik lees nogal eens over Errors (sluiter problemen)
Komt dit vaak voor? En hoe test ik dit.
Kliks hoor ik nog.

Maar de 1200D (nieuw) heeft wel een nieuwere sensor.
Hoe verhoudt zich dit tot de 40D?

Wat zouden jullie doen.

Wat is wijsheid?

Gr.
Noor
Gebruikersavatar
evelakes
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 666
Lid geworden op: 28 sep 2012 14:03
Locatie: wijchen
Contacteer:

http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-1 ... on_EOS_40D

http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-1 ... D/detailed

De errors had ik voornamelijk als ik een batterij grip aansloot. (ik denk aftermarket accu's met niet orginele canon grip was het probleem)

Met de 1200D heb je wel een hoger en cleaner iso bereik en met de 18 MP kun je nog wat croppen.

Weet niet wat uiteindelijk je budget is. En wat je voornamelijk fotografeert.
Gebruikersavatar
jonggolde
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 3525
Lid geworden op: 11 aug 2007 21:31
Locatie: Borsele
Contacteer:

Ik heb ook nog een 40D en hem niet weg willen doen omdat ik het een prima camera vind. Ik heb er nooit problemen mee gehad. De 1200D ken ik niet.
Gebruikersavatar
j.jennekens
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 14676
Lid geworden op: 03 jan 2008 22:32
Locatie: Kunrade/Voerendaal (Zuid-Limburg)

€150,- is niet zo veel maar het is en blijft een tweedehands Cam die mogelijk zonder schuld van de vorige eigenaar zo maar kan uitvallen en dan ineens blijken die €150,- een zonde investering te zijn.
Als dit je enige Cam in een startstadium is, zou ik zonder meer voor de 1200D gaan.

Deze opmerking is uiteraard geplaatst zonder voorkennis van wat je uiteindelijk budget gaat zijn.............
Wat je graag wilt fotograferen lijkt me van mindere relevantie.........
"De ontwikkeling gaat door zonder dat er nog ontwikkeling aan te pas komt!"
"Niet iedere foto is een plaatje"
KLIK OOK EENS HIER
Gebruikersavatar
evelakes
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 666
Lid geworden op: 28 sep 2012 14:03
Locatie: wijchen
Contacteer:

Het aantal frames per seconde kan wel degelijk in vloed hebben op je doelstelling.
3 fps t.o.v 6 fps voor de 40d
ajbeefde
Canon shooter
Canon shooter
Berichten: 221
Lid geworden op: 20 dec 2014 10:40

evelakes schreef:Het aantal frames per seconde kan wel degelijk in vloed hebben op je doelstelling.
3 fps t.o.v 6 fps voor de 40d
Denk je dat iemand die net begint in dit segment met een camera daar erg in heeft.....

Zou persoonlijk lekker voor een nwe ( up to date) camera gaan, lekker alles uitproberen en indien alles bevalt verder kijken...
Canon 70D // EF 50mm f/1.4 USM // EF 100mm f/2.8L Macro IS USM // EF-S 24mm f/2.8 STM // EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM // Sigma 18-300mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM "C" // Sigma AML 72-01 // Canon Speedlite 430 EX // FalconEyes SSK-2150D
Gebruikersavatar
j.jennekens
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 14676
Lid geworden op: 03 jan 2008 22:32
Locatie: Kunrade/Voerendaal (Zuid-Limburg)

evelakes schreef:Het aantal frames per seconde kan wel degelijk in vloed hebben op je doelstelling.
3 fps t.o.v 6 fps voor de 40d
Mee eens!!!
Maar bedenk........

j.jennekens schreef:€150,- is niet zo veel maar het is en blijft een tweedehands Cam die mogelijk zonder schuld van de vorige eigenaar zo maar kan uitvallen en dan ineens blijken die €150,- een zonde investering te zijn.
Dat het maken van meerdere beelden per seconde een grotere aanslag op het sluitersysteem is dan 1 click.
De 40D is een cam die al jaren niet meer geproduceerd wordt.
Weliswaar een goed product, maar omdat het uit de productie is ook een kwetsbaar product.
Neem bv mezelf.
Ik heb nog nooit van de functie om meerdere opnamen per seconde te maken gebruik gemaakt.
Als je in je doelstelling van de fotografie hier wel behoefte aan hebt, zou ik persoonlijk niet afhankelijk willen zijn van een cam die al jaren niet meer als nieuw te krijgen is..........
"De ontwikkeling gaat door zonder dat er nog ontwikkeling aan te pas komt!"
"Niet iedere foto is een plaatje"
KLIK OOK EENS HIER
Gebruikersavatar
Rijk
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 3205
Lid geworden op: 22 jul 2007 22:10
Locatie: Vleuten
Contacteer:

Ik zou voor de 1200D kiezen.

De 40D is indrdaad een camera op leeftijd waar je toch van af moet wachten hoe deze gebruikt is. Als hij er morgen mee stopt is dat niet vreemd.

Bij de 1200D heb je wat nieuwere techniek aan boord wat voor mij een voordeel zou zijn. Heb zelf ook jaren de 40D gehad maar herken het probleem met de error niet.

Groet,

Richard
één plaatje zegt meer dan duizend woorden
kijk ook eens op flickr
Gebruikersavatar
Hari Seldon
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 706
Lid geworden op: 26 mei 2009 20:22
Locatie: Arnhem

Tja.. Het meeste is wel gezegd.

De lezing was ooit:

De xxxD van Canon zijn voor de hobbyisten
De xxD van Canon voor de semi-pro
De xD van Canon voor de pro's

En dat uitte zich o.a. in zaken als robuustheid, betrouwbaarheid, stevigheid, sluitersnelheid (1/4000 tov 1/8000), levensduur camera, en ga zo maar door. Ook de sensors hadden vaak een iets groter dynamisch bereik / beter beeld.

Maar de ontwikkelingen gaan nu zo snel, dat de 1200D zich makkelijk kan meten met de 40D

http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/ ... ___940_180

In dit geval krijg je bij de 1200D nog filmpjes en zo. Dus in dit geval zou ik voor de 1200D gaan, als die ook 150 euro kost. Maar als die 1200D duurder is, dan koos ik gelijk de 40D - omdat filmpjes mij niet interesseren en die Hoge Iso's blijven tegenvallen.

De laatste keer dat ik plaatjes tussen de 1D MK II en een 760D vergeleek, zagen de 1D mk II plaatjes er toch echt beter en schoner uit zodra de 760D omhoog ging in ISO- ik denk door de betere kleurgevoeligheid en grotere pixel van de 1D - maar het is allemaal pixelpeeping.

Slechte DLSR's zijn er eigenlijk niet meer sinds de Kodak DCS pro en de Contax Digital N
noortje
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 feb 2016 20:32
Locatie: Houten
Contacteer:

Jullie zullen denken: waar blijft ze nu :-)
Eerlijk gezegd: ik moet nog aanvinken dat ik reacties in de bus wil :-))

Even uitgelegd:
Allereerst hartelijk bedankt voor jullie meedenken in deze.
Ik heb net besloten voor de 1200D te gaan.
De verkopers die ik benaderde konden, of willen, niet meewerken aan een paar testen die ik wilde doen. Bijvoorbeeld even de batterij opladen, kwartier klikken...
Sensor controle op hoeveel vuil.
Geeft te denken.....
Ik fotografeer op dit moment met het andere mooie merk Nikon, ben niet helemaal meer een beginner.
De 1200D die ik ga kopen is puur bedoeld om af en toe eens te gebruiken als ik eens van een clubmaatje hun Canonlenzen mag gebruiken in een range die ik zelf niet heb;-)
Daarom wil ik ook alleen geld uitgeven voor een body.
Snelle zaken zal ik er niet snel mee doen. Ik ben meer van het bewuste klikje.
Dus fps gebruik ik niet snel.
Het filmen had voor mij niet gehoeven. Doe ik nu ook niet met de huidige camera.
Dus, natuurlijk zijn er altijd betere camera's dan de 1200D maar even in aanmerking genomen wat het doel is en wat voor risico's ik loop met een tweede hands, ga ik voor een nieuwere sensor.

Hartelijk bedankt voor jullie advies, ik heb er zeker iets aan gehad.

Macro. Portret, Landschap, Architectuur e.d. zijn mijn interesses dus.....we gaan het proberen.

Groet,
Noor
Gebruikersavatar
j.jennekens
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 14676
Lid geworden op: 03 jan 2008 22:32
Locatie: Kunrade/Voerendaal (Zuid-Limburg)

Wat mij betreft:
Een prima keuze!!! :D :D :D
"De ontwikkeling gaat door zonder dat er nog ontwikkeling aan te pas komt!"
"Niet iedere foto is een plaatje"
KLIK OOK EENS HIER
Gebruikersavatar
MarcoEOS550D
Moderator
Moderator
Berichten: 7608
Lid geworden op: 03 sep 2010 16:47

Dat lijkt mij ook. Veel plezier ermee!
Eos 80D, EF 100mm L Macro IS USM, EF-S 10-22mm USM, EF-S 17-55mm IS USM, EF 100-400mm L IS USM, EF 50mm f-1.4 USM, Speedlite 320EX, RC-6, Powershot S120
Marco Weening Fotografie
Gebruikersavatar
evelakes
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 666
Lid geworden op: 28 sep 2012 14:03
Locatie: wijchen
Contacteer:

Gefeliciteerd Noortje of is het toevallig Noortje53.
Gebruikersavatar
MarcoEOS550D
Moderator
Moderator
Berichten: 7608
Lid geworden op: 03 sep 2010 16:47

Gezien de woonplaats weet ik dat wel bijna zeker ;-)

"ik ben niet helemaal een beginner" is ook best een understatement, haha!
Eos 80D, EF 100mm L Macro IS USM, EF-S 10-22mm USM, EF-S 17-55mm IS USM, EF 100-400mm L IS USM, EF 50mm f-1.4 USM, Speedlite 320EX, RC-6, Powershot S120
Marco Weening Fotografie
noortje
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 feb 2016 20:32
Locatie: Houten
Contacteer:

evelakes schreef:Gefeliciteerd Noortje of is het toevallig Noortje53.
Goed geraden:-)
Op het Nikonforum dan.

Jee waarom krijg ik geen melding van post.
Had de instellingen goed gezet, dacht ik.
noortje
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 feb 2016 20:32
Locatie: Houten
Contacteer:

"ik ben niet helemaal een beginner" is ook best een understatement, haha![/quote]

:-)) ik doe leuk mee, maar heb nog veeeeeeeel te leren hoor Marco.

Is het de Marco van de Urban?
noortje
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 feb 2016 20:32
Locatie: Houten
Contacteer:

Hoi allemaal,
Hoe krijg ik bericht als er antwoorden binnenkomen binnen dit draadje?
Ik heb zo'n beetje alles op ja staan.
Kijk, een foto maken kan ik wel, maar dit soort dingen.....;-)
Gebruikersavatar
Klaasw
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 340
Lid geworden op: 04 aug 2009 17:23
Locatie: Willemsoord

Links boven bij je eerste post staat abonneer op dit onderwerp. Die aanklikken en dan zou het moeten werken...
Canon EOS 7D |EF 17-40 F/4 L | EF 70-200 F/4L
noortje
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 feb 2016 20:32
Locatie: Houten
Contacteer:

Dankjewel.
Ik krijg nu wel bericht (van u), alleen de linkjes in het bericht werken niet om naar het bericht te gaan.
Andere linkjes van andere fora doen het wel....dus mijn mobiel instellingen staan wel goed.
Maar het komt goed :-)
Plaats reactie

Terug naar “Algemeen”