Accu leeg na 36 foto's

Moderator: Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.
Plaats reactie
Ella36
Canon shooter
Canon shooter
Berichten: 225
Lid geworden op: 12 apr 2012 19:24

Het betreft de EOS 750D met originele canon accu.
Heb onlangs voor mijn doen veel foto's achter elkaar gemaakt. ( 36) waarvan zo'n 20 stuks met externe flits. Bij thuis komst op de pc gezet en toen ik de andere morgen de camera in schakelde moest ik de accu verwisselen.
Dus 36 foto's en leeg. Dit kijkt me toch niet helemaal goed. Accu was volledig opgeladen en flits werkt met eigen voeding. Iemand enig idee waar ik aan moet denken?

Ella36
Gebruikersavatar
MarcoEOS550D
Moderator
Moderator
Berichten: 7703
Lid geworden op: 03 sep 2010 16:47

Lastig... ik zou eerst eens kijken of het een terugkerend probleem is (dat kan je makkelijk testen). Stond de camera uit in je tas?
Eos 80D, EF 100mm L Macro IS USM, EF-S 10-22mm USM, EF-S 17-55mm IS USM, EF 100-400mm L IS USM, EF 50mm f-1.4 USM, Speedlite 320EX, RC-6, Powershot S120
Marco Weening Fotografie
Ella36
Canon shooter
Canon shooter
Berichten: 225
Lid geworden op: 12 apr 2012 19:24

Daar heb ik ook aan gedacht, maar weet het niet zeker. Overigens schakelt hij altijd na een korte tijd uit. Dus???

Elaa36
Gebruikersavatar
mikeeagle
Wedstrijdleiding
Wedstrijdleiding
Berichten: 3352
Lid geworden op: 04 jun 2011 22:20
Contacteer:

Ella36 schreef:
30 sep 2020 10:39
Daar heb ik ook aan gedacht, maar weet het niet zeker. Overigens schakelt hij altijd na een korte tijd uit. Dus???

Elaa36
Als bij het opbergen de ontspanknop ingedrukt blijft, is de accu in no time leeg. Ik spreek uit ervaring... :P
Canon 1DmkIV - Canon 70D. Canon 50mm II - Canon 17-40mm L F4. Canon 100-400mm L IS USM. Canon 70-200mm L F4 non IS.

https://www.flickr.com/photos/mikeeagle
website: http://mike-eagle.squarespace.com
Insta: https://www.instagram.com/breitlingmike/
Ella36
Canon shooter
Canon shooter
Berichten: 225
Lid geworden op: 12 apr 2012 19:24

Oef...
Op de een of andere manier is uitschakelen op Deactiveren gezet en dus..... waarschijnlijk opgeborgen zonder uit te schakelen. Dit verklaard dan waarom een lege accu.
Schakelt nu wel uit.
Bedankt voor de reakties

Ella36
Gebruikersavatar
MarcoEOS550D
Moderator
Moderator
Berichten: 7703
Lid geworden op: 03 sep 2010 16:47

Check. Opgelost, vermoed ik ;)
Eos 80D, EF 100mm L Macro IS USM, EF-S 10-22mm USM, EF-S 17-55mm IS USM, EF 100-400mm L IS USM, EF 50mm f-1.4 USM, Speedlite 320EX, RC-6, Powershot S120
Marco Weening Fotografie
Plaats reactie

Terug naar “Camera's & Instellingen”