Pagina 1 van 1

Speedlite flitst niet op camera, wordt wel herkend

Geplaatst: 14 dec 2019 16:47
door marcel73
Hoi,
ik heb sinds een paar dagen ineens een vreemd probleem.
Mijn speedlite 580 EXII flits ineens niet meer op mijn 1D-X, in het menu van de camera kan ik wel alle instellingen wijzigen dus hij wordt wel herkend . Op mijn 80D doet ie het wel gewoon.

Heeft iemand een mogelijke oplossing ?

Re: Speedlite flitst niet op camera, wordt wel herkend

Geplaatst: 14 dec 2019 20:41
door RoelofT
Ik zou beginnen met het poetsen van de voet op de camera, even een alcohol doekje of een los doekje met wat wasbenzine oid.

Re: Speedlite flitst niet op camera, wordt wel herkend

Geplaatst: 14 dec 2019 23:05
door Illuminatus
Door de camera wordt alleen gesignaleerd dat er een flitser is aangesloten. Dat gebeurt door de zijcontactveertjes.
De signalen gaan door de overige contactpunten. Daar zit mogelijk wat vervuiling, vaak op het grote midden contact, zichtbaar als een soort kleine roestspikkels.
Als het erg is even met een potloodgummetje aan de slag, daarna schoonmaken met een microvezeldoekje met isopropyl-alcohol.
NIET met wasbenzine dat laat een vettig residu achter.

Re: Speedlite flitst niet op camera, wordt wel herkend

Geplaatst: 17 dec 2019 10:33
door marcel73
schoonmaken heeft niet geholpen, maar de camera resetten naar fabrieksinstellingen was de oplossing :shock: (ben nu wel al mijn Micro Adjustment settings kwijt, maar dat is niet zo'n ramp)

Re: Speedlite flitst niet op camera, wordt wel herkend

Geplaatst: 18 dec 2019 10:44
door jonggolde
Altijd fijn om ook de oplossing van het probleem te lezen! Gr. Henriƫtte

Re: Speedlite flitst niet op camera, wordt wel herkend

Geplaatst: 18 dec 2019 11:16
door mikeeagle
marcel73 schreef:schoonmaken heeft niet geholpen, maar de camera resetten naar fabrieksinstellingen was de oplossing :shock: (ben nu wel al mijn Micro Adjustment settings kwijt, maar dat is niet zo'n ramp)
Top!

Re: Speedlite flitst niet op camera, wordt wel herkend

Geplaatst: 18 dec 2019 13:07
door fotojeroen
marcel73 schreef:schoonmaken heeft niet geholpen, maar de camera resetten naar fabrieksinstellingen was de oplossing :shock: (ben nu wel al mijn Micro Adjustment settings kwijt, maar dat is niet zo'n ramp)
Had je die niet naar een geheugenkaartje kunnen exporteren dan?

Re: Speedlite flitst niet op camera, wordt wel herkend

Geplaatst: 20 dec 2019 16:43
door marcel73
fotojeroen schreef:
marcel73 schreef:schoonmaken heeft niet geholpen, maar de camera resetten naar fabrieksinstellingen was de oplossing :shock: (ben nu wel al mijn Micro Adjustment settings kwijt, maar dat is niet zo'n ramp)
Had je die niet naar een geheugenkaartje kunnen exporteren dan?

Ik heb de settings al weer terug gelukkig. Ik gebruik Reikan Focal en die maakt per aanpassing een PDF met de settings .