Speedlite flitst niet op camera, wordt wel herkend

Moderator: Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
marcel73
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 584
Lid geworden op: 25 nov 2005 22:19
Locatie: Breda
Contacteer:

Hoi,
ik heb sinds een paar dagen ineens een vreemd probleem.
Mijn speedlite 580 EXII flits ineens niet meer op mijn 1D-X, in het menu van de camera kan ik wel alle instellingen wijzigen dus hij wordt wel herkend . Op mijn 80D doet ie het wel gewoon.

Heeft iemand een mogelijke oplossing ?
Gebruikersavatar
RoelofT
Canon shooter
Canon shooter
Berichten: 134
Lid geworden op: 09 jan 2018 19:48
Locatie: Sassenheim
Contacteer:

Ik zou beginnen met het poetsen van de voet op de camera, even een alcohol doekje of een los doekje met wat wasbenzine oid.
Gebruikersavatar
Illuminatus
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Berichten: 5329
Lid geworden op: 04 jul 2008 11:03
Locatie: Barendrecht

Door de camera wordt alleen gesignaleerd dat er een flitser is aangesloten. Dat gebeurt door de zijcontactveertjes.
De signalen gaan door de overige contactpunten. Daar zit mogelijk wat vervuiling, vaak op het grote midden contact, zichtbaar als een soort kleine roestspikkels.
Als het erg is even met een potloodgummetje aan de slag, daarna schoonmaken met een microvezeldoekje met isopropyl-alcohol.
NIET met wasbenzine dat laat een vettig residu achter.
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.
Gebruikersavatar
marcel73
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 584
Lid geworden op: 25 nov 2005 22:19
Locatie: Breda
Contacteer:

schoonmaken heeft niet geholpen, maar de camera resetten naar fabrieksinstellingen was de oplossing :shock: (ben nu wel al mijn Micro Adjustment settings kwijt, maar dat is niet zo'n ramp)
Gebruikersavatar
jonggolde
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 3525
Lid geworden op: 11 aug 2007 21:31
Locatie: Borsele
Contacteer:

Altijd fijn om ook de oplossing van het probleem te lezen! Gr. Henriëtte
Gebruikersavatar
mikeeagle
Wedstrijdleiding
Wedstrijdleiding
Berichten: 3265
Lid geworden op: 04 jun 2011 22:20
Contacteer:

marcel73 schreef:schoonmaken heeft niet geholpen, maar de camera resetten naar fabrieksinstellingen was de oplossing :shock: (ben nu wel al mijn Micro Adjustment settings kwijt, maar dat is niet zo'n ramp)
Top!
Canon 1DmkIV - Canon 70D. Canon 50mm II - Canon 17-40mm L F4. Canon 100-400mm L IS USM. Canon 70-200mm L F4 non IS.

https://www.flickr.com/photos/mikeeagle
website: http://mike-eagle.squarespace.com
Insta: https://www.instagram.com/breitlingmike/
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22128
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

marcel73 schreef:schoonmaken heeft niet geholpen, maar de camera resetten naar fabrieksinstellingen was de oplossing :shock: (ben nu wel al mijn Micro Adjustment settings kwijt, maar dat is niet zo'n ramp)
Had je die niet naar een geheugenkaartje kunnen exporteren dan?
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
marcel73
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 584
Lid geworden op: 25 nov 2005 22:19
Locatie: Breda
Contacteer:

fotojeroen schreef:
marcel73 schreef:schoonmaken heeft niet geholpen, maar de camera resetten naar fabrieksinstellingen was de oplossing :shock: (ben nu wel al mijn Micro Adjustment settings kwijt, maar dat is niet zo'n ramp)
Had je die niet naar een geheugenkaartje kunnen exporteren dan?

Ik heb de settings al weer terug gelukkig. Ik gebruik Reikan Focal en die maakt per aanpassing een PDF met de settings .
Plaats reactie

Terug naar “Camera's & Instellingen”