Pagina 1 van 1

Canon 6D Mark II of EOS R !?

Geplaatst: 16 jun 2019 19:39
door kruwt
Ik ben me aan het ori├źnteren op een vervanger voor mijn 5D Mark lll. Mijn eisen zijn fullframe en liefst een kantelbaar display. Dan zijn bij Canon de genoemde camera's de enige twee opties.
Lastige keus. De 6D Mark ll is al wat langer op de markt, en kwa techniek en specificaties ga ik er dan niet op vooruit. Dan zou ik naar de systeemcamera moeten kijken. Ik geloof best dat dat de toekomst heeft. Alleen, als ik de tests lees ben ik bang dat de EOS R van Canon nog wat meer doorontwikkeld moet worden. Vooral de ergonomie en de bediening krijgt nogal wat kritiek.
Dus wat te doen. Ik kan gaan wachten op de volgende systeemcamera van Canon, maar geen idee wanneer dat zal zijn. En dan blijf je wachten.

Zijn er forumleden die dit dilemma kennen en wellicht wat ervaringen kunnen delen?

Re: Canon 6D Mark II of EOS R !?

Geplaatst: 16 jun 2019 19:52
door ceesgr
Heb onlangs canon RP aangeschaft met RF 24-105 een prachtig geheel
ben er zeer content mee!

Re: Canon 6D Mark II of EOS R !?

Geplaatst: 17 jun 2019 08:10
door Paul eos7d
Een 6 d heb ik niet maar ik heb wel een Eos 5D MKIV en een Eos R. Wat de fotokwaliteit betreft zie ik echt geen verschil tussen beide. De Eos R leent zich heel goed voor macro terwijl ik voor vogels eerder mijn 5D gebruik. Ik heb geen enkel probleem met de bediening van de Eos R, toegegeven dat het in het begin een beetje wennen is, als je een nieuwe auto koopt moet je er ook aan wennen. Aan het schuifbalkje heb ik mijn ISO instelling gekoppeld, super handig als je snel je ISO wil veranderen. In het begin drukte ik wel eens per toeval op het balkje maar nu al lang niet meer. Ik heb nog geen R lenzen, dus ik gebruik mijn EF lenzen met adapter. Later komt daar zeker nog een R lens bij.
Al die zever die je op internet vindt, niet op letten, de meesten hebben zelfs een Eos R nog nooit in hun handen gehad en vertellen maar wat. Canon is nu eenmaal een groot merk en hoge bomen vangen veel wind. Als ik de Canon rumors mag geloven, dan komen er binnen het jaar nog twee nieuwe R's op de markt, je zal zelf moeten beslissen of je nog wil wachten of niet.

Re: Canon 6D Mark II of EOS R !?

Geplaatst: 20 jun 2019 19:53
door kruwt
Bedankt voor jullie reacties. Ik ga binnenkort wel eens naar de winkel om een EOS R een tijdje vast te houden. Alhoewel ik altijd betwijfel of een half uurtje vasthouden wel het juiste gevoel geeft. Daar kom je m.i. pas achter als je hem veel langer in het echt gebruikt.

Re: Canon 6D Mark II of EOS R !?

Geplaatst: 21 jun 2019 08:01
door MarcoEOS550D
Voor 5 tientjes kan je 'm een dag huren. Dan weet je ├ęcht of het wat voor jou is.

Re: Canon 6D Mark II of EOS R !?

Geplaatst: 29 nov 2019 23:39
door Piet van Vroonhoven
Die nieuwe R's zouden volgens geruchten een sensor moeten krijgen die hetzelfde gebouwd is als de 32,5 MP sensor van de 90D/m6-ii. Dat zou dan betekenen ruim 80 MP en een nog beter dynamisch bereik. Afwachten of canon rumours hier binnenkort meer van weet.

Re: Canon 6D Mark II of EOS R !?

Geplaatst: 04 dec 2019 16:46
door Paul eos7d
Een beter dynamisch bereik mag natuurlijk altijd maar veel meer dan 30MP hoeft een censor voor mij toch echt niet te zijn. Met 80MP moet je al een hele zware computer hebben om met die bestanden te kunnen werken en opslaan. Bovendien zal je de allerbeste lenzen moeten gebruiken om er voordeel uit te halen, dat denk ik toch.