Het is nu jan 21, 20, 08:52

Alle tijden zijn GMT + 1 uur



  • Advertisement

Forumregels


In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: apr 30, 19, 18:55 
Offline
Shooter
Shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: sep 29, 13, 15:02
Berichten: 15
Ik wil een Speedlite 430EX als slave gebruiken bij mijn 550D.
In mijn menu 'flitsbesturing' staan een aantal opties, waarvan alleen 'Func.inst. externe flitser' beschikbaar komt zodra de Speedlite op de camera plaats en inschakel.
De andere functie 'C.Fn-inst.externe flitser' kan niet worden weergegeven, want 'flitser is incompatible of uitgeschakeld'.

Ik had begrepen dat wanneer ik de interne flitser opklap, ik de externe flitser draadloos als slave kan gebruiken.
HOE stel ik dat in, ik zie het nergens genoemd staan.
Een beetje hulp zou ik erg waarderen!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: mei 1, 19, 07:37 
Offline
Canon shooter+
Canon shooter+

Geregistreerd: jul 16, 13, 20:18
Berichten: 376
Ik heb een Speedlite 430EX III-RT en daar kan je op het ronde wieltje links op het flits-teken drukken en zo de slave functie selecteren, je krijgt dan ook een andere kleur op je display van de flitser, namelijk oranje i.p.v. groen. Misschien dat een oudere versie dat niet kan, dat weet ik niet? Bij mij lukt dat in ieder geval want ik het 2 dezelfde Speedlites waarvan ik er eentje als 'master' gebruik en de andere als 'slave'.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: mei 1, 19, 14:00 
Offline
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Avatar gebruiker

Geregistreerd: apr 16, 09, 14:48
Berichten: 12182
Ik heb ook een oude 430EX.
Alles wat je moet doen is de schakelaar off / slave naar slave zetten.
AfbeeldingP1010900 by telescoop, on Flickr
Achter het rode schermpje gaat een fel licht knipperen.
Op je scherm staat dan rechtsonder ch 1 en slave A
AfbeeldingP1010901 by telescoop, on Flickr
Flitser van de camera aanzetten en.... invul-flitsen maar..



Succes ermee


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: mei 1, 19, 19:02 
Offline
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: jul 4, 08, 11:03
Berichten: 5311
Woonplaats: Barendrecht
Dat gaat toch echt niet lukken. De 550D mist wat de 60D en 7D wel hebben, namelijk een ingebouwde flitser die als master kan dienen.
Of je plaatst op de camera een externe flitser die wel master kan zijn of je gaat een ander soort trigger gebruiken.
Een nieuwe camera kan natuurlijk ook, maar dat is geloof ik niet de bedoeling. :mrgreen:

_________________
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: mei 1, 19, 23:40 
Offline
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Avatar gebruiker

Geregistreerd: apr 16, 09, 14:48
Berichten: 12182
Zover had ik nog niet doorgerechercheerd....


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: mei 2, 19, 10:22 
Offline
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: jul 4, 08, 11:03
Berichten: 5311
Woonplaats: Barendrecht
Illuminatus schreef:
... Een nieuwe camera kan natuurlijk ook, maar dat is geloof ik niet de bedoeling. :mrgreen:
Een andere optie kan nog zijn: een losse hotshoe slave unit.
Bijvoorbeeld de Hama 6977 Synchromaat Universeel
https://www.kamera-express.nl/product/1 ... universeel
https://www.youtube.com/watch?v=KTuuUIZnS-M
Wel vooraf vragen of ze met de te gebruiken flitser samenwerken (of de contactpunten overeenkomen).

_________________
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: mei 4, 19, 16:31 
Offline
Shooter
Shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: sep 29, 13, 15:02
Berichten: 15
Hoi, ik was al druk met de aanwijzing van Telescoop, maar die setting had ik al gedaan en dus ging ik verder zoeken zonder er uit te komen. Nu lees ik de reactie van jou, Luminatus. Je hebt gelijk, mijn camera blijkt de switch te missen om een kanaal te kiezen. Ik zal het dus met een trigger unit moeten doen.
Erg bedankt voor jullie reacties, ik ben er nu uit.

Thanks!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: mei 4, 19, 16:34 
Offline
Shooter
Shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: sep 29, 13, 15:02
Berichten: 15
Paul eos7d schreef:
...en daar kan je op het ronde wieltje links op het flits-teken drukken ...

Paul eos7d, op mijn Speedlite zit geen wieltje, er valt dan ook weinig te kiezen/drukken. Jij hebt mogelijk een andere versie.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: mei 4, 19, 19:42 
Offline
Canon shooter+
Canon shooter+

Geregistreerd: jul 16, 13, 20:18
Berichten: 376
Als ik de foto's van Telescoop zie, dan is op de oudere versie inderdaad geen wieltje en knopje zoals bij mijn versie III. Sorry, dat wist ik niet.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
EOS Digitaal privacy statement
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling