Het is nu feb 21, 20, 14:54

Alle tijden zijn GMT + 1 uur



  • Advertisement

Forumregels


In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 18, 19, 13:00 
Offline
Shooter
Shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: sep 29, 13, 15:02
Berichten: 15
Hoi, een vraag:

Mijn oude 18-135 mm zoomlens is aan vervanging toe en nu wil ik een macrolens aanschaffen waarmee ik óók een 130-150 mm zoombereik heb.
Ik zocht mij suf en kwam hele objectieven tegen met 'macro' stand wat het niét blijkt te zijn.

Daarom zocht ik naar een macrolens met zoom capaciteit.
Wie kan mij adviseren wat ik het beste kan doen?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 18, 19, 13:41 
Offline
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Avatar gebruiker

Geregistreerd: jan 13, 05, 11:57
Berichten: 22127
Woonplaats: Wolluk
Echt macro zul je denk ik niet zo snel vinden. Het is vaak een mengeling van marketing en dichterbij scherpstellen dan de vorige versie.
Voor langere brandpunten met echt macro ben je denk ik meer aangewezen op vaste brandpunten

_________________
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 18, 19, 17:30 
Offline
Canon shooter
Canon shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: jan 9, 18, 19:48
Berichten: 127
Woonplaats: Sassenheim
Ik heb zo'n set van 3 verschillende dikte focus ringen, van die afstandsringen die je tussen de lens en de body plaatst. Met alle 3 kan ik met mijn 100-400 redelijk macro schieten.

_________________
https://www.facebook.com/roelof.tooms


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 18, 19, 20:45 
Offline
Shooter
Shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: sep 29, 13, 15:02
Berichten: 15
fotojeroen schreef:
Echt macro zul je denk ik niet zo snel vinden. Het is vaak een mengeling van marketing en dichterbij scherpstellen dan de vorige versie.
Voor langere brandpunten met echt macro ben je denk ik meer aangewezen op vaste brandpunten


Hoi FotoJeroen,
Begrijp je uitleg.
Ik begrijp dat een variabele zoomlens dus nooit tevens een macro functie kan hebben. Jammer.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 18, 19, 20:48 
Offline
Shooter
Shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: sep 29, 13, 15:02
Berichten: 15
RoelofT schreef:
Ik heb zo'n set van 3 verschillende dikte focus ringen, van die afstandsringen die je tussen de lens en de body plaatst. Met alle 3 kan ik met mijn 100-400 redelijk macro schieten.


Hoi RoelofT,

Zo'n 100-400 L heb ik ook, ik zal je suggestie onthouden!
Aanvankelijk zoek ik dus een variabele zoomlens waarmee ik tevens wat macro kan doen.
Eigenlijk lijkt mij dat wel leuk, maar ben niet specifiek een macro fotograaf en weet niet of het dat gaat worden ook.

Bedankt voor je reactie!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 18, 19, 20:52 
Offline
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Avatar gebruiker

Geregistreerd: jan 13, 05, 11:57
Berichten: 22127
Woonplaats: Wolluk
Als je wilt experimenteren met macro zijn tussenruimten inderdaad een hele leuke en relatief goedkope oplossing

_________________
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 18, 19, 23:17 
Offline
Canon shooter
Canon shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: jan 9, 18, 19:48
Berichten: 127
Woonplaats: Sassenheim
Ik zelf had de oude analoge camera van mijn vader geërfd met veel lenzen met een T2 schroefdraad. Een adapter voor EOS kost geen drol en heb ze allemaal geprobeerd. Ik bleef bij een 50mm F1.8 hangen dat prima Macro aan kon, deze lenzen zouden veel gebruikt zijn en zijn dus prima in omloop.

Die oude analoge lenzen koop je voor enkele euro's bij de kringloop of een 2 tientjes bij de fotowinkel uit de 2e hands bak. Ze zijn dan wel geheel analoog maar als je full manual fotografeert is dat geen probleem.

_________________
https://www.facebook.com/roelof.tooms


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 19, 19, 07:45 
Offline
Canon shooter
Canon shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: jan 1, 17, 11:40
Berichten: 154
Woonplaats: N Br
Tja ik heb een sigma lens, 70-300 apo dg deze heeft een macro stand die je kunt gebruiken tussen 200 en 300, op zich geen verkeerde lens, maar macro met 200mm is wat lastig, leuk voor met statief maar uit de hand kan het soms wat problemen geven, hij heeft namelijk geen stabilisatie.

ik heb ook tussenringen, maar ik heb gemerkt dat al sik die gebruik met de kitlens deze toch wel wat vervorming geeft, geen idee hoe dat komt.

Een oude analoge lens is natuurlijk prima om mee te experimenteren, je kunt vaak kwalitatief goede lenzen vinden voor weinig, mooiste is natuurlijk een 100mm L lens, maar ja die zijn zo prijzig

_________________
eos 750D met grip, eos 400D, met grip, EF 24-70mm f/4.0L IS USM ,Sigma 70-300mm apo dg macro, efs 18-55mm II, efs 18-55mm is stm, ef 50mm F1.8 STM.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 20, 19, 13:11 
Offline
Shooter
Shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: sep 29, 13, 15:02
Berichten: 15
Bedankt voor jullie reacties.
Een app met macro stand tussen 200-300 lijkt mij niet erg handig.
Ik ga maar voor een lichte zoomlens.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 22, 19, 20:12 
Offline
Shooter
Shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: sep 29, 13, 15:02
Berichten: 15
RoelofT schreef:
Ik heb zo'n set van 3 verschillende dikte focus ringen, van die afstandsringen die je tussen de lens en de body plaatst. Met alle 3 kan ik met mijn 100-400 redelijk macro schieten.


Dag Roelof, kun je vertellen of je die tussenringen kunt gebruiken icm de kitlens?
Kromlensje hieronder geeft aan dat hij vervorming ervaart.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 22, 19, 20:25 
Offline
Shooter
Shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: sep 29, 13, 15:02
Berichten: 15
Dit draadje gaat toch nog maar even door denk ik, want nu ik voor een goede zoomlens ga er komen nu vragen bij:

Is een EF-M lens op een 550D te gebruiken, of is een EOS M camera een ander type dan de 550D?
Is een EF-S gelijk aan een ES?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Macrolens met tele?
BerichtGeplaatst: jun 22, 19, 20:51 
Offline
Canon shooter
Canon shooter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: jan 9, 18, 19:48
Berichten: 127
Woonplaats: Sassenheim
Ik heb nog niet veel gedaan met de ringen, heb ze voor een tientje van Ebay gehaald want met het fotograferen van kleine objecten moest ik normaal afstand nemen om te kunnen focussen. Waarvoor ik het gebruik is niet voor de mooiheid van de foto zelf maar het weergeven van het object zelf.

Over het gebruik van andere lenzen moet je kijken of er adapters bestaan, voor de meest vreemde combinatie is er wel een adapter te vinden.

EF en EF-S lenzen is al veel over geschreven.
https://www.maartenvandekamp.nl/basiske ... jectieven/
De foto erbij laat het goed zien.

En ja, met een focusring kan je wel een EF-S lens op een EF mount zetten

_________________
https://www.facebook.com/roelof.tooms


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
EOS Digitaal privacy statement
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling