Wifi eos 60D

Moderator: Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.
Plaats reactie
Geerhard
Shooter+
Shooter+
Berichten: 28
Lid geworden op: 06 okt 2013 09:37

Hallo, ik heb net een nieuwe camera gekocht de eos 70D. Ik kom van de eos 1100D dus een hele stap voorwaarts en zeker met die wifi waarmee je vanaf je smartphone je camera kunt bedienen. Dit is een geweldige functie om op afstand maar met beeld je camera te bedienen.het enige probleem wat ik thuis mee maak is dat mijn samsung smartphone telkens de verbinding er uit gooit en terugschakelt naar mijn thuisnetwerk ook na het uitschakelen op de phone van de functie slimme netwerkwissel.
Herkent iemand dit en heb je hier ervaring mee hoe te voorkomen dan hoor ik het graag.
Alvast bedankt.
Gr,
Geerhard
Gebruikersavatar
seoman
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1144
Lid geworden op: 28 apr 2010 10:50
Locatie: nijmegen

-zet de standby functie van de camera uit. Dan zal de telefoon, als de camera standby gaat, niet automatisch verbinden met een ander netwerk.
Of
-gebruik alleen buitenshuis de rechtstreekse verbinding tussen camera en telefoon
thuis de camera verbinding laten lopen via thuis netwerk.
6d - EF 16-35mm f/2.8 L II USM - EF Macro 100mm F2.8 L IS USM - EF 70-200 L F/4 IS USM - EF 24-105 F/4 L IS USM - Sigma 50mm F/1.4 DG Art - 430EXIIringed
Gebruikersavatar
frank
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1454
Lid geworden op: 02 nov 2004 22:02
Locatie: Waalre

Je hebt een typfoutje gemaakt bij de titel ;-)
Geerhard
Shooter+
Shooter+
Berichten: 28
Lid geworden op: 06 okt 2013 09:37

Hallo,
ja inderdaad zou bij de titel de 70D moeten staan. Wat betreft de standby uitzetten heb ik wel geprobeerd maar toch blijft de verbinding niet lang in stand. De telefoon schakelt toch steeds weer naar het thuisnetwerk.
De camera via het thuisnetwerk laten lopen is me niet bekend. Kun je me dat in het kort uitleggen hoe dat dan werkt?
Morgen ga ik de camera even buitenshuis testen met de wifi en ik mag hopen dat ik er dan geen last van zal hebben.
Ikmhoor graag hoe het zit met het thuisnetwerk.
Gr,
Geerhard
Gebruikersavatar
seoman
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1144
Lid geworden op: 28 apr 2010 10:50
Locatie: nijmegen

Gebruik de infrastructuurmodus. (ipv de camera acces point modus)
dan kun je gewoon aanmelden bij je wifinetwerk.
6d - EF 16-35mm f/2.8 L II USM - EF Macro 100mm F2.8 L IS USM - EF 70-200 L F/4 IS USM - EF 24-105 F/4 L IS USM - Sigma 50mm F/1.4 DG Art - 430EXIIringed
Plaats reactie

Terug naar “Objectieven”