Venus, Mars en Orion - timelapse astrografie

Hier kun je je eigen videocreaties aan de rest van het forum laten zien.

Moderator: Global Moderators

Plaats reactie
Wido
Shooter
Shooter
Berichten: 12
Lid geworden op: 23 jan 2017 23:21

Dag mensen,

Ik ben sinds anderhalf jaar met astrografie bezig en het leek me leuk om eens te experimenteren met timelapse op mijn eenvoudige eos d1200, met 18mm kitlens + gekoppeld aan mijn 80mm f/5 apo refractor. Hieronder een eerste korte weergave, foto's zijn RAW geschoten en nabewerkt in Photoshop.

https://m.youtube.com/watch?v=c9bRlwL4ndQ

Enjoy, tips zijn welkom!

Groet,

Wido.
Gebruikersavatar
mikeeagle
Wedstrijdleiding
Wedstrijdleiding
Berichten: 3308
Lid geworden op: 04 jun 2011 22:20
Contacteer:

Leuk!!

Michiel>=-
Canon 1DmkIV - Canon 70D. Canon 50mm II - Canon 17-40mm L F4. Canon 100-400mm L IS USM. Canon 70-200mm L F4 non IS.

https://www.flickr.com/photos/mikeeagle
website: http://mike-eagle.squarespace.com
Insta: https://www.instagram.com/breitlingmike/
Wido
Shooter
Shooter
Berichten: 12
Lid geworden op: 23 jan 2017 23:21

mikeeagle schreef:Leuk!!

Michiel>=-
Dank je Michiel!
Gebruikersavatar
jonggolde
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 3525
Lid geworden op: 11 aug 2007 21:31
Locatie: Borsele
Contacteer:

Ik vind timelaps altijd interessant om te bekijken. Het eerste fragment vind ik goed en eindigt ook mooi. Het standpunt van het tweede fragment met betrekking tot de bebouwing aan de onderkant stoort mij. Dat is te minimaal en oogt ook nog eens scheef. Bij het derde fragment verdwijnt de bebouwing zodat ik mij daar niet echt aan kon ergeren. :) De rest werd geloof ik weer beter. Maar omdat ik telkens heen en weer moet schakelen tussen EOS en You tube laat ik verder commentaar achterwege. Maar het was het bekijken waard en leuk dat je het deelt.
Wido
Shooter
Shooter
Berichten: 12
Lid geworden op: 23 jan 2017 23:21

jonggolde schreef:Ik vind timelaps altijd interessant om te bekijken. Het eerste fragment vind ik goed en eindigt ook mooi. Het standpunt van het tweede fragment met betrekking tot de bebouwing aan de onderkant stoort mij. Dat is te minimaal en oogt ook nog eens scheef. Bij het derde fragment verdwijnt de bebouwing zodat ik mij daar niet echt aan kon ergeren. :) De rest werd geloof ik weer beter. Maar omdat ik telkens heen en weer moet schakelen tussen EOS en You tube laat ik verder commentaar achterwege. Maar het was het bekijken waard en leuk dat je het deelt.
Dank! Hier heeft de beginnende timelapser wat aan. Leuk om te weten dat je het eerste fragment kan waarderen. Voor wat betreft het 2e, dit is inderdaad een leerpunt. Als amateur astrograaf ben ik gefocussed op de sterrenhemel en ik was bang dat venus en mars uit het frame zouden vallen. Volgende keer d9us wat meer behuizing :-). Het derde fragment, tsja, het vreemde was dat windows movie maker (ja, deze simpele software heb ik ingezet :-)) alleen de beeldverhouding 4:3 pakte terwijl ik het breedbeeld had gefotografeerd. Dank voor deze tips! Ik neem dit mee naar de volgende trail. Ook zie ik nu dat je youtube video's kunt inbedden op dit forum, dus dat zal ik de volgende keer doen.

Groetjes,

Wido.
Plaats reactie

Terug naar “Afspelen”