EOS 300D

Plaats hier je foto's waar je graag gerichte kritieken en op- of aanmerkingen op wilt krijgen

Moderators: Expositie Commissie, Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels over het plaatsen en bespreken van foto's.
Plaats reactie
aguila
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 18 jul 2008 11:09
Locatie: maarheeze

Hallo allemaal,, zou iemand mij wat wijzer kunnen maken. Ik heb nl. een EOS 300D en een EOS 350D en allebei vertonen ze af en toe kuren. Ik heb ze aangezet en wil scherpstellen, normaal komt dan de flitser omhoog en kan ik verder. Maar soms heeft de flitser moeite met omhoog komen en verschijnt "error 5" op het display. Heb ik me vorige week een EOS 500D aangeschaft en die deed het deze week ook een keer. Dat kan toch geen toeval zijn? Wat doe ik verkeerd?
al vast dank voor de reactie,
ad
Robert14
Canon shooter
Canon shooter
Berichten: 130
Lid geworden op: 20 nov 2014 10:54

Houd je per ongeluk je vinger tegen de flitser, zodat die niet kan uitklappen. Ondervond hetzelfde met een pet op; daardoor kon de flitser ook niet geheel uitklappen en dus een foutmelding.
Gebruikersavatar
Hari Seldon
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 706
Lid geworden op: 26 mei 2009 20:22
Locatie: Arnhem

Robert14 schreef:Houd je per ongeluk je vinger tegen de flitser, zodat die niet kan uitklappen. Ondervond hetzelfde met een pet op; daardoor kon de flitser ook niet geheel uitklappen en dus een foutmelding.
:lol: :lol: :lol: die pet, geweldig grappig en nuttig tegelijkertijd :lol: :lol: :lol:
aguila
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 18 jul 2008 11:09
Locatie: maarheeze

Ha Robert,
Nee geen vinger en ook geen pet. Dat heb ik wel al eens meegemaakt vandaar dat ik daar goed op let en de evt. pet dan achterstevoren op zet.
Robert14
Canon shooter
Canon shooter
Berichten: 130
Lid geworden op: 20 nov 2014 10:54

Aguila, toch vreemd dat je dit euvel met alle 3 camera's hebt. Als je op de M stand de flitser wil openklappen, werkt dit dan direct? Dan kan een veertje de oorzaak zijn.
aguila
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 18 jul 2008 11:09
Locatie: maarheeze

Het gekke is dat ie het niet altijd doet. Ik heb de 300 te koop gezet want ik moet er wel van op aan kunnen.
gr.ad
Gebruikersavatar
D!ck
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 666
Lid geworden op: 10 mei 2013 09:26
Locatie: Assen
Contacteer:

Staat hij niet uit in de instellingen ofzo?
Kritiek graag opbouwend ;)
En wat er (wel) goed gaat hoor ik graag

Eos 80D

kijk ook op http://www.dick-bosman.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
aguila
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 18 jul 2008 11:09
Locatie: maarheeze

Had ik me een 500D aangeschaft en dacht van de ellende af te zijn. Helaas, vrijdag zou ik op een kinderfeestje wat foto's gaan maken en dat ging dus niet door (met de500D) Aanzetten scherpstellen, gaat nog goed maar als ik de opname wil maken hoor ik steevast 3 tikken en verschijnt error 5 weer in beeld. Er moet volgens mij iets verkeerd staan ingesteld. Het is toch te gek dat dat bij 3 camers's voor komt?
maximus
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 305
Lid geworden op: 06 sep 2009 16:52
Contacteer:

Gebruik je steeds dezelfde lens op de apparaten? Misschien ligt het aan de lens dat daar iets niet goed mee is?
It's not the quality of the pots that makes food taste good
aguila
Shooter
Shooter
Berichten: 6
Lid geworden op: 18 jul 2008 11:09
Locatie: maarheeze

Op de beide camera's die ik nu nog heb, zitten verschillende lenzen. Maar desondanks, ook als ik ze gewisseld heb, opent de flitser zich niet en blijft het bij 3 clicken. Gek hoor. Ik moet er maar eens mee naar een fotozaak om daar eens te laten onderzoeken.
gr.
ad
Plaats reactie

Terug naar “Feedback gevraagd”